Tisdag 20 Apr
Stockholm

Maradona berättar om glädjebomben

"Jag är mycket lycklig över att mina föräldrar får se mig som förbundskapten".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I morgon fyller Diego Maradona 48, men hans finaste present kom i förtid. Nu berättar Diego Maradona om när han nåddes av beskedet att han är Argentinas nye förbundskapten.

Diego satt och åt frukost med sin flickvän Véronica när han per telefon fick reda på att Argentinas mäktige förbundsbas Julio Grondona ville träffa honom 14.00 i Buenos Aires restaurangtäta gamla hamnområde, Puerto Madera. När Maradona fick reda på att Carlos Bilardo – som har haft en spänd relation till Grondona – också skulle komma, trodde han att det var kört.

– Saningen att säga trodde jag att det var något skumt. Jag sa "är det här dolda kameran? Jag trodde att det var Tinelli som skämtade. Men när jag kom dit förklarade Julio att allt var bra med Carlos och då blev jag lugnare, säger Diego Maradona till Olé.

Diego Maradona kommer att ha just Carlos Bilardo till sin hjälp, i ett upplägg som på papperet liknar hur svenska landslaget har styrts på sistone.

För fyra och ett halvt år sedan låg Diego Maradona mellan liv och död efter en kraftig hjärtattack efter långvarigt kokainmissbruk. För ett och ett halvt år sedan vårades han för gulsot och effekterna av alkoholmissbruk. Att han nu är förbundskapten för Argentina måste ses som en skräll.

– Ärligt talat, så hade det här inte varigt möjligt tidigare. I dag är det en annan histora. Det hade varit lätt att säga att om Grondona inte hade gett mig landslaget så hade jag kunnat ta det lugn hemma, utan att behöva ansvara för något. Men nej, säger Diego Maradona.

I Argentina har inte utnämningen tagits emot väl av alla. På onsdagsmorgonen hade 73,8 procent av de svarande på en fråga i den stora dagstidningen Clarn sagt att de tyckte utnämningen var en dålig idé.

Vad är det då som Mardaona lockas av i förbundskaptensjobbet?

– Det dagliga arbetet. Det här projektet passar perfekt med det som jag vill göra med landslaget. Min förtsa uppgift blir att träffa spelarna...om de nu väljer mig, ha ha. Det gäller att prata med varje spelare. Övertyga en efter en. Först de som är här, sedan "européerna". Och jobba hårt, säger Diego Maradona till Olé.

Maradona gör klart att det är han som bestämmmer i landslaget, men att han kommer att lyssna noga på Carlos Bilardo. Men framför allt är han tagen och ärad över utnämningen.

– Jag vill inte bryta ut i gråt. Det här är ett ögonblick som det gälleratt njuta av. Jag är mycket lycklig över att mina föräldrar får se mig gå ut p planen som förbundskapten. Men jag vill inte gråta. Landslaget behöver en man som får folk att le och inte gråta, som glädjer folk och inte får dem att lida, säger Diego Maradona till Olé.

Maradó med Los Piojos:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela