Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maradona förbundskapten i Argentina

- 28/10/2008, 22:07 -

Maradona blir förbundskapten för Argentinas fotbollslandslag.

En fotbollsbomb briserade i Buenos Aires på tisdagen. Diego Maradona, nationalikonen och en av tidernas främsta spelare, är ny förbundskapten i Argentina.

Diego Maradona låg bakom Argentinas VM-guld 1986. Efter det argentinska fotbollsförbundets möte på tisdagen var det den dåvarande förbundskaptenen Carlos Bilardo som kom ut och talade om nyheten.

– Diego blir nästa förbundskapten för landslaget, sade Bilardo, som själv ska bli sportchef för landslaget.

Den nu 48-årige Maradona blev något av favorit till posten sedan valkommitténs ordförande Noray Nakis förra veckan gick ut och sade att han ville se Maradona som ny förbundskapten efter Alfio Basile. Denne avgick för två veckor sedan, efter VM-kvalförlusten mot Chile som innebar tredjeplats i den sydamerikanska kvalgruppen, sju poäng efter ettan Paraguay.

Med i bilden fanns även Carlos Bianchi, som tidigare lett Boca Juniors till fyra ligatitlar, San Lorenzos tränare Miguel Angel Russo och Sergio Batista som ledde Argentinas U23-lag till OS-guld i Peking i augusti.

Diego Maradonas tränarmeriter inskränker sig till två kortare perioder i klubblag.

(TT)

Skrivet av: