Onsdag 22 Sep
Stockholm

Zlatan mållös i debuten

Ibrahimovic försökte, men fick inte riktigt till det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blev inget mål för Zlatan, som i stället får hoppas spräcka nollan i ligadebuten. Intentionerna fanns dock där och när han är fulltränad och i form kommer samarbetet med Messi sannolikt bli något för historieböckerna. Manchester City kan vara helt nöjda med en meriterade seger på Camp Nou. Som tittare får man vara glad över att alls ha sett Ibrahimovics första inhopp i Barcelonatröjan. Och målen lär komma. Förr eller senare.

Nyheter24:s direktrapportering är avslutad.

Matchen är slut.

Ibrahimovic får bollen två gånger i straffområdet, men aldrig i riktigt läge. Försöker med en klack, men avslutet blir inget vidare.

Mindre än fem minuter kvar av ordinarie speltid nu. Fortfarande ledning för Manchester City.

Barcelona har haft bollen i princip hela den andra halvleken, men målen vill inte komma och inte heller spelet är sådär Barcafantastiskt som man kanske väntat sig.

Zlatan skjuter men får ingen riktigt bra träff. Men det är mycket Zlatan nu. Mest hela tiden. Han ser målsugen ut.

Messi spelar fram Zlatan i straffområdet, svensken faller på försvararben men vädjar inte om straff.

Zlatan hade precis ett utmärkt läge att göra mål men när bollen damp ner framför honom avslutade han rakt på Shay Given i Citymålet. Tyvärr.

Ibra kommer in i det mer och mer och hade sånär en nick på mål alldeles nyss.

Det är i ärlighetens namn ingen magisk debut för Zlatan såhär långt. Han gör inga egentliga fel, det är bara det att han i princip aldrig har bollen.

Ibrahimovic första bollkontakter är bra, men ännu har han inte haft chansen att verkligen imponera.

Zlatan är på plan. Nu börjar allvaret, andra halvleken är igång. Också Messi byts in direkt i andra halvlek.

Första halvleken är över och alla fotbollsälskare, som Thomas Nordahl skulle säga, längtar efter inhopp från den store Zlatan i den andra.

Barcelona försöker föra spelet under den första halvleken, där varken Xavi, Iniesta, Henry, Messi eller Zlatan såhär långt förekommer. Katalanerna lyckas dock inte alls få flyt i spelet och mycket beror på avsaknaden av de bästa spelarna. Första målet står också Manchester City för. Stephen Ireland slår en fin passning till Petrov som hur kyligt som helst placerar in bollen och ger City ledningen.

Carlos Puyol byts dessutom ut tidigt, oklart om det beror på en skada eller något annat.

Zlatan spelar inte från start men kommer, precis som Leo Messi, få åtminstone en halvlek i matchen mot Manchester City.

Joan Gamper Trophy, döpt efter en gammal Barcelonalegend, står på spel.

Innan matchen presenterades hela truppen en efter en till publikens ljubel på en nedsläckt arena. Inte helt överraskande rev Zlatan ner stora applåder från den närmast lyriska publiken på Camp Nou, precis som Messi och Xavi, och Ibrahimovic log sitt typiska leende under hela ceremonin. Enligt uppgift är 95000 personer på plats på läktarna. Hyfsat för en match utan egentlig betydelse.

Artikeln uppdateras kontinuerligt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela