Söndag 19 Sep
Stockholm

Äntligen debut för Zlatan

Spelar i Barcelonas träningsmatch mot Manchester City.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Läkningen av handskadan har gått som planerat och nu är Zlatan Ibrahimovic redo att göra debut för sin nya klubb Barcelona.

Ända sedan handoperationen genomfördes, den 28 juli, har målet varit att få svensken frisk till Joan Gamper Trophy-matchen mot Manchester City. Och när matchen spelas på onsdagskvällen väntas Zlatan, som planerat, finnas med i Barcas startelva.

Joan Gamper Trophy är en årlig Barcelonatradition som spelas till minnet av klubbens grundare Joan Gamper och fungerar som ett startskott för säsongen på Camp Nou. Förr spelades en hel turnering med fyra deltagande lag. Men sedan 1997 är det en enda match som gäller.

I år är det alltså Manchester City som har bjudits in som motståndare till Barcelona. Före matchen kommer årets Barcatrupp, traditionsenligt, att presenteras för hemmapubliken.

– Ibrahimovic kommer att bli kvällens kung tillsammans med Messi och få störst ovationer vid presentationen, säger Cordula Reinhardt, journalist på spanska El Mundo Deportivo, till Aftonbladet och tillägger:

–Det mesta tyder på att Ibrahimovic startar matchen. Men man vet ju aldrig med "Pep" Guardiola (tränaren), han är lurig med startelvorna.

Barcelona - Manchester City, Joan Gamper Trophy, TV4 Sport, onsdag den 19 augusti klockan 22:00.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela