Delad pott på Råsunda

AIK tappade spelet i andra halvlek

Prestigemötet mellan AIK och Kalmar slutade oavgjort 1-1 efter att lagen erövrat varsin halvlek.

AIK har inte förlorat en match i allsvenskan sedan den 25:e maj.

– Vi gör en klart godkänd första halvlek medan de är riktigt bra i andra. Det är ändå fortsatt stabilt och vi har nio matcher utan torsk, säger AIK:s tränare Mikael Stahre till PPV.

Solnalaget och serieledarna AIK började klart bäst – och de tog även ledningen redan efter tre minuters spel när lagkaptenen Nils-Eric Johansson nickade in sitt tredje mål för säsongen – efter hörna.

Den fösta halvleken tillhörde AIK som enkelt kunde stoppa de få Kalmar-attackerna.

Matchbilden förbyttes i andra halvlek då Kalmar gång på gång hotade AIK:s försvar.

Ricardo Santos och Daniel Mendes kombinerade fint vid ett flertalet tillfällen när anfallstrycket från Kalmar stegrades 20 minuter in i halvleken.

I den 69:e minuten kom så Kalmar FF:s utdelning efter en tilltrasslad situation.

Tobias Eriksson slår in bollen i öppet mål efter att brassen Reinaldos skott blockerats i straffområdet.

– Jag hade ett lika bra läge innan då bollen tog i stolpen så det var skönt att jag fick bollen i ett öppet läge en andra gång, säger han till PPV.

Målet var det femte för säsongen från Eriksson som värvades från GIF Sundsvall inför den här säsongen.

– 1-1 känns ganska rättvist. Två bra lag möts och det blir mycket kamp, fortsätter Eriksson.

1-1 resultatet får ses som en "seger" för gästerna Kalmar som kryssade senast mot Gefle (1-1) och omgången dessförinnan förlorade de mot Halmstad (2-0).

Notabelt är att Iván Obolo lämnade planen i den 77:e minuten efter att han knockats blodig.

Ett djupt jack i pannan renderade i blodvite efter en närkamp med Kalmars Stefan Ålander.

–Det var så pass djupt att man var tvungen att åtgärda det direkt och samtidigt var det för lite tid kvar för att kunna få in honom i spel igen, säger AIK:s tränare Mikael Stahre till PPV.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.