Fredag 17 Sep
Stockholm

Stahre: "Därför vinner AIK guld"

AIK-tränaren tror på en extra nivå hos sina spelare inför höstspurten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Söndagens resultat kunde inte bli bättre ur ett AIK-ögas perspektiv. Toppkonkurrenterna Elfsborg, Helsingborg och Kalmar förlorade alla tre och som grädde på moset hamnade hatklubben Djurgården än längre ner i skiten efter deras derbyförlust.

– Ibland kan vissa resultat vara lite mer passande än andra, samtidigt så ger det signaler om en tuff serie med små marginaler där det gäller att vara fokuserad hela tiden, säger AIK:s tränare Mikael Stahre till Nyheter24.

Med tolv omgångar kvar av årets allsvenska är det fem lag som i nuläget slåss om Lennart Johanssons pokal. IFK Göteborg leder serien på 35 poäng, Elfsborg ligger femma med 33 pinnar. Tokjämnt med andra ord. Stahre tror sig dock veta varför hans AIK är det lag som ligger i topp när serien är slut.

– AIK är ett bra lag med många bra spelare. Vi har en tydlig idé över hur vi vill spela anfalls- och försvarsspel och dessutom är vi jämnare än övriga.

Jämnheten, ja. När Dulee Johnson återvände till klubben från Maccabi Tel Aviv i somras väntade sig många samma fina och trygga spel som en gång tog mittfältaren till Israel. Men även om 24-åringen gjort ett stabilt intryck så här långt är det tydligt att han inte nått upp till samma nivå som tidigare.

– Jag tror att alla spelare har en extra växel att lägga i, men jag tycker Dulee ser bättre och bättre ut för varje match, säger Stahre till Nyheter24.

AIK-fansen njuter i dagsläget inte enbart av det egna lagets formtopp. Hatlaget Djurgården är på väg rakt ner i Superettan och för en AIK:are kunde skadeglädjen knappast vara större. Men Mikael Stahre har alldeles för mycket med sitt eget för att bry sig.

– Vi fokuserar på vårt jobb och har fullt sjå med vårt eget. Vi lägger ingen kraft på de som ligger nära oss eller de som ligger i botten. Jag hoppas mest på kryss.

Den 1 november möts IFK Göteborg och AIK i Allsvenskans slutomgång. Kan det vara då det hela avgörs?

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela