Stahre: "Därför vinner AIK guld"

AIK-tränaren tror på en extra nivå hos sina spelare inför höstspurten.


Söndagens resultat kunde inte bli bättre ur ett AIK-ögas perspektiv. Toppkonkurrenterna Elfsborg, Helsingborg och Kalmar förlorade alla tre och som grädde på moset hamnade hatklubben Djurgården än längre ner i skiten efter deras derbyförlust.

– Ibland kan vissa resultat vara lite mer passande än andra, samtidigt så ger det signaler om en tuff serie med små marginaler där det gäller att vara fokuserad hela tiden, säger AIK:s tränare Mikael Stahre till Nyheter24.

Med tolv omgångar kvar av årets allsvenska är det fem lag som i nuläget slåss om Lennart Johanssons pokal. IFK Göteborg leder serien på 35 poäng, Elfsborg ligger femma med 33 pinnar. Tokjämnt med andra ord. Stahre tror sig dock veta varför hans AIK är det lag som ligger i topp när serien är slut.

– AIK är ett bra lag med många bra spelare. Vi har en tydlig idé över hur vi vill spela anfalls- och försvarsspel och dessutom är vi jämnare än övriga.

Jämnheten, ja. När Dulee Johnson återvände till klubben från Maccabi Tel Aviv i somras väntade sig många samma fina och trygga spel som en gång tog mittfältaren till Israel. Men även om 24-åringen gjort ett stabilt intryck så här långt är det tydligt att han inte nått upp till samma nivå som tidigare.

– Jag tror att alla spelare har en extra växel att lägga i, men jag tycker Dulee ser bättre och bättre ut för varje match, säger Stahre till Nyheter24.

AIK-fansen njuter i dagsläget inte enbart av det egna lagets formtopp. Hatlaget Djurgården är på väg rakt ner i Superettan och för en AIK:are kunde skadeglädjen knappast vara större. Men Mikael Stahre har alldeles för mycket med sitt eget för att bry sig.

– Vi fokuserar på vårt jobb och har fullt sjå med vårt eget. Vi lägger ingen kraft på de som ligger nära oss eller de som ligger i botten. Jag hoppas mest på kryss.

Den 1 november möts IFK Göteborg och AIK i Allsvenskans slutomgång. Kan det vara då det hela avgörs?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

3 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.