Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hammarby rustar för – superettan

Sport | 31/08/2009 17:13

"Vi har börjat titta på vad det innebär".

I dag fick Tony Gustavsson sparken från ett Bajen som riskerar att åka ur allsvenskan.

Nyheter24 kan avslöja att klubben redan börjat planera för för en nedflyttning i superettan.

En degradering kan kosta upp emot 35 miljoner för Hammarby.

– Vi har börjat titta på vad det innebär, bekräftar VD Michael Andersson.

Ramlar klubben ner i superettan innebär det en minskad omsättning på mellan 30 och 35 miljoner kronor, enligt uppgifter till Nyheter24.

Målet är så klart att spela sig kvar i högsta serien men Hammarby har redan börjat se över vad en degradering skulle få för övriga konsekvenser.

Något som VD Michael Andersson bekräftar:

– Vi har börjat titta på vad det innebär. Sen får vi naturligtvis titta på det i detalj när vi får det definitiva beskedet. Ser du ekonomiskt så är det klart att det skiljer mycket om du jämför allsvenskan med superettan. Allt måste ju ses över med tanke på förutsättningarna blir annorlunda, säger Andersson.

Vad tror du, ordnar ni upp det här nu?

– Vi har inget facit förrän det är slut men nu har det kommit till en förändring och vi hoppas det kan påverka. Beslutet vi tog har vuxit fram på grund av sportsliga skäl, avslutar Michael Andersson.

I förra veckan berättade Alf Johansson, VD i Djurgården, i Sportbladet att även de börjat planera för en eventuell degradering.

– Vi har en ”plan A”, som gäller om vi klarar oss kvar i allsvenskan, och håller på att titta på en ”Plan B” som gäller om vi får spela i superettan. Det handlar om att dra ner kostnaderna. Minska kostnaderna för träningsläger, se över möjligheten att sänka lönerna och ha en mindre trupp för att få det att gå ihop.

Skrivet av: