Lördag 8 Maj
Stockholm

"Det kan ju inte bli sämre i alla fall"

Shaaban berättar om Hammarbys nytänk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hammarbystjärnan och Nyheter24:s bloggare upplever just nu en ny erfarenhet i sin fotbollskarriär.

Rami Shaaban har aldrig tidigare varit med om att en tränare fått sparken och blivit utbytt mot en annan.

I dag höll Thom Åhlund i sitt första Hammarbypass efter att Tony Gustavsson fick sparken i förra veckan.

Rami summerar nystarten på Årstas träningsanläggning med orden "back to basic".

–Det är kul men även en ny erfarenhet. Jag tror att det kan bli en reaktion och det är ju det som är meningen. Vi ska spela ett rakare spel. In i press tidigt, ligga högre med laget i försvarsspelet. Det är den största skillnaden sen får vi se om det är rätt eller fel.

Får vi alltså se ett mer kaxigt Hammarby?

–Thom är kanske inte lika mycket taktiker. Samtidigt får vi inte vara naiva. Han vill att vi ska in och spela tuffare. "Kötta" mer. Vi ska smälla på. Hans tänk kräver större ansvar. Vi ska heller inte ta så stora risker på egen planhalva. Sen säger ju ett mål på åtta matcher väldigt mycket. Vi måste helt enkelt börja producera mål.

Har Hammarby spelarmaterial för den här taktiken då?

–Det får vi se. Det kan ju inte bli sämre alla fall. Jag tror mycket är en inställningsfråga. I dag på träningen var alla taggade, alla ligger ju på scratch när det är en ny tränare. Nu måste vi in och köra. Vi måste ha trepoängare.

Thom Åhlund säger så här till klubbens hemsida gällande vilka förändringar han själv vill se:

–Det finns några saker vi måste förändra, annars kommer inte det här gå bra. Vi måste producera mer, framför allt på Söderstadion, och det är det som ligger till grund för de förändringar som kommer ske rent spelmässigt. Vi måste helt enkelt komma in i straffområdet med mer folk och kanske ha ett litet rakare tänk i sättet att spela. Att det har låst sig beror säkert på anspänningen, säger han.

Hammarbyledningen har kritiserats internt och externt kring hur klubben värvat för att ersätta sålda spelare som Charlie Davies och Louay Chanko.

Kritikerna har även hävdat att truppen inte räcker till i Allsvenskan.

Åhlund duckar för kritiken och han menar att alla inte nått sitt max den här säsongen.

–Det har ju pratats hela säsongen om att Hammarby inte har en tillräckligt slagkraftig trupp. Och visst har flera bra spelare lämnat, och jämfört med fyra-fem år sen har vi kanske en inte lika namnkunnig besättning. Men jag är fullständigt övertygad om att vi har en trupp bestående av duktiga fotbollsspelare där väl få har nått sitt max. Så även om vi inte har Allsvenskans starkaste trupp så har de allra flesta spelare en bit kvar till sitt bästa jag.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela