Bergs superrevansch

Svensken gjorde två mål på tolv minuter för Hamburg.

Marcus Berg har radat upp fiaskoinsatser i Hamburg den senaste tiden.

Men på torsdagen tog den svenske anfallaren gruvlig revansch och tystade sina kritiker.

I Europa League-mötet med Hapoel Tel Aviv fick Berg chansen från start – och han tackade för förtroendet genom att göra två mål på tolv minuter.

Bara fyra minuter in i matchen gjorde Berg 1-0 när han vände upp i straffområdet och dunkade in bollen i det bortre hörnet. Kliniskt.

Och åtta minuter senare smällde det igen. På ett vänsterinlägg dök U21-EM:s skyttekung upp vid den främre stolpen och nickade in bollen via ribban.

Gästerna från Israel reducerdade till 2-1 genom Itay Shechter i den 37:e minuten. Men Bergs anfallskollega Eljero Elia svarade genom att göra 3-1 tre minuter senare.

I den andra halvleken väckte bortalaget nytt liv i matchen när Samuel Yeboah satte 3-2. Zé Roberto, som innan hade bränt en straff, dödade dock tillställningen med sitt 4-2-mål i den 78:e minuten.