Lördag 16 Okt
Stockholm

Umeå förlorade mot Arsenal

Arsenal vann den första kvartsfinalen i Uefa Womens cup med 3-2.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu måste Umeå vinna onsdagens retur på hemmaplan för att gå vidare.

– Jag är hoppfull även om vi har en del att rätta till", säger Umeåtränaren Andrée Jeglertz.

Med sin höftskadade brassestjärna Marta på avbytarbänken började Umeå matchen tveksamt. Och redan efter ett par minuter kom den första kallduschen när Arsenals Jayne Ludlow på en frispark kunde nicka in 1-0 för Londonlaget.

Men de svenska mästarna hämtade sig snabbt från chocken. I den 13:e minuten kom kvitteringen genom Mami Yamaguchi, även detta ett nickmål på passning från Hanna Ljungberg.

– Det började katastrofalt, sedan tycker jag att vi är det bättre laget i första halvlek, säger Andrée Jeglertz på telefon till TT.

I samband med en hörna i den 28:e minuten drabbades Umeå av nästa motgång. Landslagsanfallaren Madelaine Edlund fick en smäll i huvudet och blev liggande i Arsenals straffområde.

Edlund fick föras till sjukhus med misstänkt hjärnskakning.

I den andra halvleken började Arsenal på nytt bäst. Vid två tillfällen hade laget i princip öppet mål utan att kunna sätta dit bollen.

I stället var det Umeå som i den 70:e minuten kunde göra 2-1. Efter en kort hörna klippte Frida Östberg till direkt och bollen gick i nät via en Arsenalspelare och ena stolpen.

Då tar vi över och gör allt under väldigt bra kontroll, säger Jeglertz, som grämde sig över vad som sedan hände.

För Umeås glädje varade bara i några minuter. Efter en målvaktsräddning kunde Arsenals inhoppare Julie Fleeting i den 77:e minuten hålla sig framme och slå in returen till 2-2. Tre minuter senare kom Arsenals segermål när Kim Little efter hörna kunde skjuta in 3-2 för Londonlaget.

Med bara fem minuter kvar av matchen bytte Umeå in Marta men det hjälpte inte.

– De får på tok för enkla mål på slutet. Vårt försvarsspel var inte tillräckligt bra, helt enkelt. Just nu är jag besviken men det här avgörs i två halvlekar. Hemma har vi en bra chans att vinna, säger Umeåtränaren, som hoppas kunna plocka fram ett ess ur rockärmen på Gammliavallen.

Jag räknar med att Marta ska kunna spela hela matchen på onsdag.

Mycket talar i så fall för att Umeåpubliken då får säga tack och adjö till världens bästa spelare. Nästa säsong spelar Marta troligen i Los Angeles i den nystartade amerikanska proffsligan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela