Extra: Hasse Borg slutar i MFF

Efter 25 år i klubben är det över för sporchefen.


Hasse Borg slutar som sportchef i Malmö FF till årsskiftet.

– Efter 25 år i klubben, de sista tio som sportchef, känns det som att det är läge för att trappa ned och ägna lite tid till familjen och gården, säger Hasse Borg till klubbens hemsida.

Beslutet meddelades sent på fredagskvällen.

Hasse Borg kommer dock att fortsätta med sina arbetsuppgifter till dess en ersättare är på plats.

– Hasse har en unik kompetens i Sverige. Ingen annan har hans erfarenhet och vi är mycket tacksamma för det han gjort och att han ställer upp och hjälper oss tills vi har löst hur vi ska ersätta honom. Sedan skall vi diskutera en eventuell fortsättning där vi gärna vill dra nytta av Hasses kunskaper och kontaktnät, säger MFF:s vd Pelle Svensson.

Och huvudpersonen är öppen för någon form av fortsättning.

– Behöver klubben mina tjänster ställer jag upp, meddelar Hasse Borg.

Pelle Svensson menar också att någon form av fortsättning kan bli aktuell. Och det kan handla om spelarförsäljningar.

– Det är ju ingen hemlighet att han är mästare på vissa saker som han kan ta tag i, säger Svensson till Fotbollskanalen.

Efter en framgångsrik spelarkarriär i MFF, med SM-guld såväl 1986 som 1988, satt Hasse Borg i MFF:s styrelse i flera år och har sedan nedflyttningen 1999 arbetat som marknads- och sportchef i klubben. Ett arbete som bland annat ledde till ett guld 2004.

Borg ligger bland annat bakom de framgångsrika spelarförsäljningarna av namn som Zlatan Ibrahimovic, Marcus Rosenberg, Afonso Alves och Ola Toivonen.

– Att Malmö FF i dag har en god ekonomi och står som delägare i Swedbank Stadion, har Hasses arbete bidragit i stor utsträckning till, skriver MFF:s hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!