Borg: "Inga förändringar på gång"

MFF-tränarna sitter säkert trots de dåliga resultaten.


Det går trögt för Malmö FF. Bara tolv mål på 15 allsvenska matcher och en blygsam elfteplats i tabellen. Till serieledaren IFK Göteborg skiljer 13 poäng, medan det bara är fem poäng ner till Gais på nedflyttningsplats. På måndagen fick laget bara 0-0 hemma mot Halmstad.

–Det är svårt att säga vad det är som inte fungerar. Det blir bara en massa klyschor. Jag tycker att vi har spelat bra, men vi gör ju inte mål, säger MFF:s sportchef Hasse Borg till Nyheter24.

Han får medhåll av den assisterande tränaren Hans Gren.

–Defensiven fungerar och vi är nöjda med att bara ha släppt in tolv mål. Men effektiviteten framåt har inte varit den bästa, säger han till Nyheter24.

Vad beror måltorkan på?

–Det är svårt att säga. Dels är det oflyt, men samtidigt är det ju också en kvalitetsfråga.

Vad gör ni för att lösa problemet?

–Vi tränar förstås oerhört mycket anfallsfotboll och avslut.

Behöver ni värva nya anfallare?

–Man kan ju alltid diskutera nya spelare i det här läget, men vi tror på den trupp vi har. Det hade varit annorlunda om vi inte hade skapat chanser. Det gör vi nu och därför handlar det mest om att jobba vidare med det material vi har och ingjuta självförtroende i spelarna.

Vad har du att säga till de supportrar som börjar bli otåliga?

–Vi har fantastiska supportrar som stöttar oss på ett fantastiskt sätt. Förhoppningsvis ser de hur mycket vi försöker. Men det är klart att de vill ha segrar och jag förstår det är jobbigt för dem nu.

Trots dåliga resultat och usel målproduktion, så känner Hans Gren att han och huvudtränaren Roland Nilsson har MFF-styrelsens förtroende.

–Tills vi hör något annat, så utgår vi från det, säger han.

Sportchefen Hasse Borg verkar inte heller tycka att det finns någon anledning att ifrågasätta Gren och Nilsson.

–Det är en styrelsefråga, men jag ser inget som talar för att det ska bli en förändring på tränarfronten, säger han till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.