AIK:s nye tränare tvekade aldrig

Mitt i natten ringde telefonen hemma hos Mikael Stahre. Och 33-åringen tackade ja på studs.


Mitt i natten ringde telefonen hemma hos Mikael Stahre.

Och 33-åringen tackade ja på studs.

–Jag tvekade inte att ta jobbet, säger AIK:s nye tränare.

Mikael Stahre kommer närmast från superettaklubben Väsby, där han varit huvudtränare. Dessförinnan har han figurerat i bakgrunden i AIK:s organisation, bland annat i U-laget och som assisterande tränare under avgående Rikard Norling.

– Jag upplever blandade känslor. Jag känner en enorm stolthet men samtidigt en stor respekt och lojalitet gentemot Rikard, säger Stahre sedan det blivit känt att han tar över Stockholmsklubben.

– Det var en annorlunda upplevelse. Men jag tvekade inte att ta jobbet.

Någon rädsla för att ta över klubben i detta läge känner han inte - men han skulle ha föredragit om erbjudandet kommit under andra förutsättningar.

–Det bästa vore om Rikard hade fått ett fett kontrakt från en utländsk klubb och lämnat på ett mer naturligt sätt, säger han.

–Men jag hade aldrig tagit jobbet om jag inte trodde att jag skulle göra en stark insats. Och jag känner att jag kan hantera uppståndelsen, säger han till Eurosport.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

1 timme sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

2 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

3 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

idag 19:00
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.