Upprört i AIK-leden

Black Armys ordförande upprörd över beslutet.


Flera av AIK:s supportergrupper har, under det gemensamma namnet AIK-Alliansen, under en längre tid jobbat för att tränaren Rikard Norling ska vara kvar. På måndagen meddelade dock AIK att han fått sparken och ska ersättas med Mikael Stahre, närmast verksam i samarbetsklubben Väsby. Stahre kan, sitt AIK-hjärta till trots, få en tuff start.

- Han kan säkert räkna med vårt stöd framöver, men det är inte det som det gäller just nu. Han kommer att hamna i skymundan ett tag framöver, säger Black Armys ordförande Valle Elivuori till Nyheter24.se.

Att Rikard Norling får gå ser Elivuori som ”en örfil som svider”.

- Det de gör är helt emot vad vi vill. Att det kommer en ny tränare betyder inte att det blir arbetsro. De har inte lyssnat på oss supportrar och de har inte gått igenom beslutet grundligt, även om jag vet att de inte kommer att ändra sig.

Över femtio supportrar stod utanför Råsunda under presskonferensen och flera poliser stod också utposterade vid ingången. Ändå kunde ett gäng supportrar storma in i lokalen och uttrycka sitt missnöje, riktat mot bland andra sportchefen Ola Andersson samt styrelsen. Ola Andersson valde att själv lämna sin post senare på kvällen.

- Jag tror inte att han blir kvar, konstaterarade Elivuori tidigare på kvällen.

Även om man på presskonferensen inte sa det rakt ut kunde man tolka det som om man inte var nöjda med hur Norling fungerat i gruppen. Ordföranden Per Bystedt, som hade sällskap av styrelseledamot Lars Rekke, medgav att man måste lyssna mer på supportrarna. Att det skulle vara ”mindre business och mer klubbkänsla” som han sammanfattade det.

I AIK-Alliansen ingår Black Army, Sol Invictus, Smokinglirarna och Ultras Nord och man samarbetar även med Firman Boys. Under måndagskvällen kommer AIK-Alliansen att komma ut med en text vad man tycker om tränarbytet, och man kommer inte vara nöjda med hur det gått till.

Det var inte bara Rikard Norling som fick gå utan även VD:n Charlie Granfeldt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

2 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

3 timmar sedan
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.