Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Huliganer kapade bussar till match

Sport | 15/11/2008 19:12

Argentinska fotbollshuliganer kapade två stadsbussar under knivhot.

Ett 70-tal radikala supportar till Chacaritas Juniors ville ta sig till sitt lags bortamatch mot Talleres de Córdoba på den klassiska Ferrocarril Oeste-stadion i utkanten av Buenos Aires. För att ta sig dit kapade de två bussar från linjerna 78 och 161.

– Supportergruppen som klev ombord på bussen började med att kräva alla våras tillhörigheter medan de visade sina vapen. Jag lyckades hoppa av bussen och efter 200 meter stoppade polisen de två bussarna och grep huliganerna, säger Nicolás, en av passagerarna på buss 78, till Clarn.

En passagerare på buss 161 som vill vara anonym säger till tidningen:

– Jag var väldigt rädd när det hände. De hade knivar och var väldigt stirriga, säger han.

En annan passagerare säger:

– De rånade oss, skrämde upp oss med sina vapen, och tvingade av oss från bussen på ett bryskt sätt. Lyckligtvis kunde jag få tillbaka min mobil och peka ut typen som rånade mig, säger passageraren till Clarn.

Med de misstänkta busskaparna gripna kunde deras lag Chacaritas vinna med 3-2.

Nu har 65 av 66 gripna släppts, i brist på bevis enligt poliskällor. Personen som är kvar i häktet kommer att åtalas för frihetsberövande och väpnat rån, skriver Clarn.

Chacaritas supportar är också en helt genial publik på läktarna:

Skrivet av: