Zlatans Barca närmar sig det omöjliga

Leo Messi sköt Barca till final i klubb-VM efter delikat passning av Zlatan Ibrahimovic.

Barcelona är på väg att göra det omöjliga.

Efter 3-1 mot mexikanska Atlantes i klubblags-VM under ondagskvällen är man bara en match från att vinna allt man deltagit i under 2009.

Men det började inte så bra i Abu Dhabi. Mexikanerna kontrade in 1-0 genom Rojas i den första halvleken.

I den 35:e minuten kvitterade Sergio Busquets, men det dröjde till den andra halvleken innan katalanerna kunde ta ledningen. Och som så ofta förr var det kombinationen Zlatan Ibrahimovic/Leo Messi som avgjorde. "Ibra" frispelade Messi i djupet med läcker passning och argentinaren rundade målvakten och sköt in 2-1.

"Ibra" hade flera bra chanser själv, men hade inte turen på sin sida.

Istället var det unge Pedro som spikade slutresultatet till 3-1 efter ännu en snygg framspelning, den gången av Iniesta.

Barca möter på lördag argentinska Estudiantes i finalen. Seger där och Barcelona har återigen gjort det omöjliga.