Kvalhjälten jublar

BP:s kvalhjälte Philip Haglund: – Så underbart!

Den 21-årige mittfältaren Philip Haglund blev stor matchhjälte när han nickade in Brommapojkarnas enda mål i den nervkittlande kvalmatchen mot Ljungskile.

Målet gav 1-0 i slutsekunderna av första halvlek. Det visade sig bli skillnaden mellan allsvenskan och inte.

– Det känns bara så underbart. Vi gör ingen stormatch, men sammantaget var vi värda det här om vi ser till båda matcherna mot Ljungskile, säger Philip Haglund jublandes till klubbens hemsidag direkt efter matchen.

Haglund missade nästan halva säsongen efter en skada på vadbenet, men med den reslige mittfältaren tillbaka har inte BP förlorat på två månaders tid. Den förut så efterhängsna skadad har nu förbytts i jubel.

- Då var det frusterande. Men en dag som denna är allt glömt. Vi är tillbaka i allsvenskan och det ska bli kul att möta de bästa lagen igen, säger Philip Haglund.

Han berättar vidare om målet som kom att betyda så enomt mycket:

- Jag förstod att vi skulle ha en bra chans, säger Haglund. Men tyvärr blev det lite stressigt sedan Ljungskile kvitterat i början av den andra halvleken. Men jag tycker ändå att vi hade bra koll på händelserna ute på planen.

Det var en långtifrån vacker match. Den första uvisningen drabbade Ljungskiles Peter Hiir-Salakka redan efter dryga kvarten. Den följdes av ett antal varningar och ytterligare två utvisningar, på LSK:s båda Cedomir Zarkovic och Daniel Åkerwall.

På tilläggstid i första halvleken fick BP en hörna från vänster. Jon Persson måttade och Philp Haglund nickade bollen i mål.

Nästan direkt efter avspark för andra halvlek kom så kvitteringen genom Ljungskiles ålderman Jörgen Wålemark, 36.

Sedan följde mycket kamp från båda sidor, och en rad farliga chanser, främst från bohuslänningarna som spelade sista tio minuterna med blott nio man, och matchens allra sista sekunder med endast åtta spelare på plan.

Tränaren Kim Bergstrand, som tog över strax efter att BP ramlat ur allsvenskan 2007, är givetvis lycklig, men klagade också på matchens kvalitet.

Kim Bergstrand mötte med stora famnen efteråt men var inte glad över matchens kvalitet:

- Som tränare är det här givetvis det överlägset bästa som hänt, säger han. Jag värdesätter den här insatsen mycket högt. Det var inte lätt att prestera bra fotboll. Planen i Ljungskile var sämre än underlaget på Grimsta. Men vi stod upp och vi förtjänade den här framgången, säger Kim Bergstrand till BP:s hemsida.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.