Zlatan tog storslam

Hattrick i priser för Ibrahimovic på Fotbollsgalan.


Zlatan Ibrahimovic vann samtliga tre priser han hade möjlighet att vinna på kvällens stora Fotbollsgala, inklusive den historiska tredje Guldbollen.

Först hämtade han priset som årets anfallare inför ett fullsatt Globen. Det följdes mindre än en timme senare av att Ibra fick ta emot Fotbollskanalens Hederspris av ingen mindre än brasselegendaren Pelé, som gav Interstjärnan en riktig bamsekram och önskade honom lycka i framtiden.

Och strax före klockan 22 kom så det historiska priset när Zlatan Ibrahimovic som första spelare tog emot Guldbollen för tredje gången.

Tidigare har Zlatan vunnit det prestigefyllda priset 2005 och 2007. Priset delas ut av Aftonbladet tillsammans med Svenska Fotbollförbundet.

– Välkommen i historieböckerna, sa Aftonbladets Simon Bank när han välkomnade Zlatan upp på scen till folkets enorma jubel, och till tonerna av Broder Daniels "When We Were Winning".

Zlatan inledde sitt tacktal med att oefterhärmligt säga:

– Ja, det är tredje gången gillt liksom, innan han tackade sina medspelare, kamrater och framförallt sin familj.

Men han är långtifrån nöjd med sina tre historiska priser:

- Jag hoppas jag kommer tillbaka nästa år och vinner en till, sa en storleende Ibrahimovic på galan.

Motiveringen till Guldbollen lyder i sin helhet:

"Zlatan Ibrahimovic får Guldbollen för sina avgörande insatser i landslaget och i klubblaget Inter. Zlatan är en unik representant för svensk fotboll på yppersta nivå. Med teknik och karaktär har han skapat sig ett utrymme både i världstoppen och i den svenska fotbollshistorien."

Damernas motsvarighet Diamantbollen vanns av Frida Östberg.

Kalmars Victor Elm vann som de flesta förutspått priset för årets mittfältare, Olof Mellberg blev årets back och Elfsborgs Johan Wiland tog hem årets målvakt.

Blåvitts Robin Söder blev årets nykomling, Kalmars Patrik Ingelsten årets skyttekung och hans tränare Nanne Bergstrand tog som väntat hem priset för årets tränare.

Zlatan tar emot Guldbollen 2007:

Zlatan Ibrahimovic är magisk:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.