Nyheter24:s fotbollsgala

Härmed presenterar vi på Nyheter24 våra favoriter till priserna på Fotbollsgalan. OBS! Endast herrar.


MÅLVAKT:

Kim Christensen, IFK Göteborg.

Sjukt imponerande att kliva in efter Bengt Andersson och prestera ännu bättre än den orubblige veteranen gjort. Enda svagheten har varit luftspelet, men vad gör det när dansken otaliga gånger räddat göteborgarna kvar i kampen om det Allsvenska guldet. Dessutom uppfriskande med en målvakt i Allsvenskan som inte är direkt genomusel med fötterna.

BACK:

Daniel Majstorovic, AEK Aten.

"Maestro" har växt till en riktigt stabil landslagsback. Senast under Olof Mellbergs skadofrånvaro fick Majstorovic sköta uppspelen i backlinjen, och sällan har väl en svensk försvarslinje sett så stabil ut med boll? Majstorovic har i mina ögon utvecklats mycket i år. Att han dessutom var en fenomenal straffskytt i Basel, innan flytten till AEK, är imponerande.

MITTFÄLTARE:

Viktor Elm, Kalmar FF

Satan i gatan vilken utveckling. Den där förmågan att hålla i bollen trots att han attackeras av flera spelare samtidigt är ovanlig. Det är sånt som tar en till mästerskapstrupper och utländska proffskontrakt.

ANFALLARE:

Zlatan Ibrahimovic, Inter

Zlatan. Alltid Zlatan. Synd bara att han nobbar Allsvenskan i framtiden.

NYKOMLING:

Robin Söder, IFK Göteborg

Pojken har inte bara målsinne utan också spelsinne. Sågs som omogen för U21-landslaget men var bland IFK:s bästa spelare ute i Europa. Kommer tyvärr försvinna utomlands inom en snar framtid.

TRÄNARE:

Nanne Bergstrand, Kalmar FF

För långsiktigt och genomtänkt arbete som till slut resulterade i ett historiskt guld. Klok värvare, lagpappa och fotbollsanalytiker. Stefan Rehn & co: i Göteborg får silvret för den lyckade ungdomssatsningen som producerar fram.

Guldbollen

Zlatan Ibrahimovic, Inter

När Inter var på vippen att tappa Lo Scudetto i maj byttes en halvskadad Zlatan Ibrahimovic in. På sjutton minuter gjorde Sveriges största vinnarskalle två mål, och visade varför hans lag har slutat överst i tabellen i fem säsonger i rad. Zlatan Ibrahimovic är den viktigaste spelaren i ett av världens största lag. Ingen annan svensk har haft den statusen de senaste 50 åren. Glöm dessutom inte bort att han gjorde två mål med ett knä under årets EM-slutespel. Därför är han så klart självskriven som vinnare av Guldbollen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

1 timme sedan

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.