Torsdag 30 Jun
Stockholm

Nyheter24:s fotbollsgala

Härmed presenterar vi på Nyheter24 våra favoriter till priserna på Fotbollsgalan. OBS! Endast herrar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MÅLVAKT:

Kim Christensen, IFK Göteborg.

Sjukt imponerande att kliva in efter Bengt Andersson och prestera ännu bättre än den orubblige veteranen gjort. Enda svagheten har varit luftspelet, men vad gör det när dansken otaliga gånger räddat göteborgarna kvar i kampen om det Allsvenska guldet. Dessutom uppfriskande med en målvakt i Allsvenskan som inte är direkt genomusel med fötterna.

BACK:

Daniel Majstorovic, AEK Aten.

"Maestro" har växt till en riktigt stabil landslagsback. Senast under Olof Mellbergs skadofrånvaro fick Majstorovic sköta uppspelen i backlinjen, och sällan har väl en svensk försvarslinje sett så stabil ut med boll? Majstorovic har i mina ögon utvecklats mycket i år. Att han dessutom var en fenomenal straffskytt i Basel, innan flytten till AEK, är imponerande.

MITTFÄLTARE:

Viktor Elm, Kalmar FF

Satan i gatan vilken utveckling. Den där förmågan att hålla i bollen trots att han attackeras av flera spelare samtidigt är ovanlig. Det är sånt som tar en till mästerskapstrupper och utländska proffskontrakt.

ANFALLARE:

Zlatan Ibrahimovic, Inter

Zlatan. Alltid Zlatan. Synd bara att han nobbar Allsvenskan i framtiden.

NYKOMLING:

Robin Söder, IFK Göteborg

Pojken har inte bara målsinne utan också spelsinne. Sågs som omogen för U21-landslaget men var bland IFK:s bästa spelare ute i Europa. Kommer tyvärr försvinna utomlands inom en snar framtid.

TRÄNARE:

Nanne Bergstrand, Kalmar FF

För långsiktigt och genomtänkt arbete som till slut resulterade i ett historiskt guld. Klok värvare, lagpappa och fotbollsanalytiker. Stefan Rehn & co: i Göteborg får silvret för den lyckade ungdomssatsningen som producerar fram.

Guldbollen

Zlatan Ibrahimovic, Inter

När Inter var på vippen att tappa Lo Scudetto i maj byttes en halvskadad Zlatan Ibrahimovic in. På sjutton minuter gjorde Sveriges största vinnarskalle två mål, och visade varför hans lag har slutat överst i tabellen i fem säsonger i rad. Zlatan Ibrahimovic är den viktigaste spelaren i ett av världens största lag. Ingen annan svensk har haft den statusen de senaste 50 åren. Glöm dessutom inte bort att han gjorde två mål med ett knä under årets EM-slutespel. Därför är han så klart självskriven som vinnare av Guldbollen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.