Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Finska ligans bäste till AIK

Sport | 18/11/2008 15:18

Jos Hooiveld, Mikael Thorstensson och Martin Mutumba är alla klara för AIK.

Ny tränare, ny sportchef och nu ny spelare. AIK ska vända den negativa trenden med nya värvningar. I dag blev det klart att Solna-klubben gjort klart med tre nya spelare. Jos Hoovield, Mikael Thorstensson och Martin Mutumba har alla skrivit på kontrakt med klubben. Den största spelaren sägs vara holländaren Hoovield som köptes in från Inter Åbo där han röstats fram till finska ligans bäste försvarare.

– Han är en riktigt bra försvarare och har stora kvaliteter både defensivt och offensivt. Han är mycket bolltrygg spelare och har varit bra över en längre period i den finska ligan. I första hand är det tänkt att han ska konkurrera om en mittbacksplats, säger tränaren Mikael Stahre.

De två andra spelarna kommer närmast från Väsby United där de spelat under Stahre den senaste säsongen.

– Thorstensson är en välväxt forward. Han har alla kvaliteter som krävs för att göra mål och tar med sig också fysiska attribut in i laget.

– Han(Mutumba) står för det oregelbundna mönstret. Någon som kan hitta på det oväntade, säger Stahre till Fotbolldirekt.

De nya spelarna anländer till klubben när försäsongsträningen sätter igång 7 januari.

Pontus Engblom och Daniel Gustavsson har sedan tidigare varit klara för AIK.

Skrivet av: