Tisdag 27 Sep
Stockholm

Hooiveld vill vinna med AIK

Nyheter24 fick ett snack med AIK:s nye holländare Jos Hooiveld.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under tisdagen presenterade AIK tre nya spelare till nästa säsong. Mest uppseendeväckande var värvningen av den holländske mittbacken Jos Hooiveld som närmast kommer från FC Inter Åbo vilka i år vann finska Veikkausliiga. Men nu byter han alltså till svartgult.

– Jag vet inte så mycket om AIK, bara att det är den största klubben i Sverige och med mest historia. I Holland är AIK den mest kända klubben, säger Hooiveld till Nyheter24.se.

Han beskriver sig själv som en vinnarskalle, anser sig med sina 191 centimeter vara bra på huvudet och ha en bra spelförståelse. Förra året valdes han till den finska ligans mest värdefulla försvarare, och det upprepar han gärna.

– Mitt mål med AIK är att vinna så mycket som möjligt och visa alla var AIK hör hemma, nämligen i toppen av allsvenskan. Jag ska göra allt jag kan för att lyckas.

Vänsterfotad 25-åring

Redan för någon månad sedan började rykten florera kring den vänsterfotade 25-åringen vars kontrakt nyss gått ut. AIK har ett gäng mittbackar och konkurrensen ser ut att bli tuff om alla blir kvar samt får vara hela, inte minst som han anser allsvenskan vara ”ett par snäpp bättre än den finska ligan”.

– Som jag ser det är det en själv som bestämmer om man får spela eller inte, det gör inte tränaren. Om man jobbar hårdare och spelar bättre än sin konkurrent så får man spela. Om man inte gör det så får andra spela istället, menar Hooiveld.

Klubben har många fans och liksom andra svenska storklubbar även den lite stökigare varianten. Det handlar om krävande fans men Hooiveld är lugn.

– Jag är nästan aldrig orolig, jag vet att det är mycket känslor inom fotboll. Som med allt i livet, man ska respektera alla människor. Jag har hört mycket gott om fansen, de är de mest fanatiska i Sverige. Det gav mig ännu en anledning att skriva på för AIK för om de hjälper mig och oss på ett bra sätt så får jag extra styrka.

– Jag hoppas att de blir många på varje match och stöttar oss ännu mer även om det skulle gå lite sämre för laget, avslutar Hooiveld.

Kommer till Sverige i januari

Hooiveld har förutom i finska Inter även spelat seniorfotboll med SC Heerenveen (2002-04), FC Zwolle (lån 2004-06) samt med Kapfenberg SV (2006-07). Han har skrivit på ett treårskontrakt med AIK men befinner sig just nu hemma i Holland och tränar med Heerenveen för att komma väl förberedd till sin nya klubb i januari.

Under tisdagen meddelade klubben också att man gjort klart med anfallaren Mikael Thorstensson samt mittfältaren Martin Kayongo-Mutumba, bägge från samarbetsklubben Väsby United.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.