Johnson dömd för rattfylleri

Publicerades: 18 Nov 2008, 15:23, Uppdaterades: 8 Apr 2012, 11:41

Tingsrätten dömde Johnson till 80 dagsböter à 1 000 kronor för rattfylleri och olovlig körning.


Före detta AIK-spelaren Dulee Johnson fick på tisdagen sin dom. Tingsrätten fann Johnson skyldigt till rattfylleri samt olovlig körning och dömde honom till 80 dagsböter 1 000 kronor enligt Aftonbladet på nätet. Johnson, som enligt åklagaren hade 1,76 promille i blodet när han greps 14 februari tidigare i år, stod åtalad för grovt rattfylleri men dömdes endast för rattfylleri då bland annat körsträckan ansågs begränsad.

För Johnson som i somras lämnade AIK för spel i israeliska Tel Aviv var det tredje gången han straffades. 2004 dömdes han för olovlig körning till dagsböter och två år senare för misshandel, grovt rattfylleri och olovlig körning till skyddstillsyn och samhällstjänst.

Tisdagens dom kan överklagas fram till 9 december.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Fem snackisar under första dagen på Ullna

igår 20:00

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: "Kämpigt"

igår 18:58
Titelförsvaren Linn Grant och Alex Norén var de stora publikfavoriterna under första dagen på Ullna. Men vinden ställde till det för de svenska stjärnorna. Det var lite kämpigt, säger Grant.

Muchovas mäktiga vändning – final mot Swiatek väntar

igår 18:36
Långa slagdueller, stenhård kamp om varje boll och dramatiskt in i det sista. Karolina Muchova och Aryna Sabalenka gav allt för en plats i finalen på Roland Garros. Bara en kunde nå den – och sensationellt lyckades Muchova efter en enorm vändning.

Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

igår 18:34
Danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard var djupt berörd över knivattacken i franska Annecy. Efter etappsegern i Criterium du Dauphine sade han med tårar i ögonen: En dag som den här betyder cykel ingenting.

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

igår 16:36
Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

igår 15:40
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.