Zlatan riskerar att hamna i domstol

Mardrömsrenoveringen satte byggfirman Arx i konkurs. Nu väntar eventuell stämning.


MALMÖ. Byggfirman gick mer eller mindre på knäna för att den inte fick betalt av Zlatan Ibrahimovic. Fotbollsstjärnan har en skuld på åtta miljoner kronor till bolaget, och riskerar en stämning om inget oväntat sker. Kostnaderna för husrenoveringen av hans lyxvilla utanför Malmö steg till mardrömssiffror.

Det har gått så långt att byggfirman Arx har gått i konkurs. I dag går företrädare för företaget med på tillgångar och skulder. 22 personer och företag är skyldiga totalt 13,6 miljoner kronor. Den överlägset största fordran är på åtta miljoner, som riktas mot Ibrahimovic.

– Det är en entreprenad som har kostat oss väldigt mycket pengar, säger Tore Hansen som var tf vd på Arx vid konkursgenombrottet, till Sydsvenskan.

Byggfirman hade ett stort renoveringsuppdrag i trettiomiljonerkronorsvillan på Limhamnsvägen. Bara några veckor innan konkursen lades arbetet ned.

– Det här är en entreprenad som kostar mycket pengar. Om det uppstår diskussioner kring fakturor så tar det inte lång tid innan man når upp till de här beloppen, säger Tore Hansen.

Fotbollsstjärnan och hans fru beklagar det inträffade, och tror att arbetet kommer att återupptas trots konkursen.

”Vi beklagar det inträffade och undanbeder oss härmed vidare spekulationer. Vi värnar dock om berörda underleverantörer och vår önskan är att arbetet skall återupptas inom kort”, förklarar Zlatan Ibrahimovic och hans sambo Helena Seger i en skriftlig kommentar till Sydsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!