Öqvist stannar i Linköping

På torsdagskvällen skrev landslagsforwarden på ett nytt kontrakt som sträcker sig över två år.


Josefine Öqvist, 25, stannar i Linköping. På torsdagskvällen skrev landslagsforwarden på ett nytt kontrakt som sträcker sig över två år.

– Det känns jättebra att allt nu är klart och det känns helt rätt för mig att stanna kvar i Linköping, säger Öqvist till klubbens hemsida.

Öqvist besökte för några veckor sedan Umeå IK, men deras bud var inte tillräckligt attraktivt, ansåg hon.

– Det betyder väldigt mycket för oss att få behålla henne. Vi har haft väldigt professionell och bra dialog under hela förhandlingen och det är extra glädjande att det till sist är sportsliga och inte ekonomiska förutsättningar som blir avgörande, säger Linköpings klubbdirektör Anders Mäki.

Josefin Öqvist har spelat 50 landskamper och gjort elva mål. I damallsvenskan blev det tio mål på 19 matcher och hon avgjorde cupfinalen på tilläggstid mot Umeå IK med matchens enda mål.

Linköping tappar dock landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, som troligen går till Göteborg, samt Anna-Kaisa Rantanen till Djurgården.

Skrivet av:

Senaste nytt

Ante Budimir matchhjälte för Osasuna

Inter tog ny seger

Inter och Genoa möttes på måndagen på Giuseppe Meazza. Inter hade åtta vinster i rad i Serie A i fotboll inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 2-1 (2-0).

Aranäs åker ur serien

Aranäs har inte haft det lätt i Handbollsligan. Efter matchen mot Önnered på bortaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 36-25 (16-11). Laget har bara tagit två segrar den här säsongen.

Segersviten förlängd för Arsenal

Det går fortsatt bra för Arsenal i Premier League i fotboll. På måndagen mötte laget Sheffield United och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit sju matcher i rad. Segerresultatet mot Sheffield United blev 6-0 (5-0).

Borås Basket vann rysare mot Nässjö

Borås Basket vann på bortaplan mot Nässjö i Svenska Basketligan herr efter en synnerligen jämn match. Matchen avgjordes i fjärde perioden och Borås Basket vann till slut med fem poäng, 77-72 (21-19, 11-15, 22-19, 23-19).

Hallby vann – efter Charles Hugosons målkalas

Charles Hugoson stod för hela 13 mål för Hallby när laget slog Eskilstuna Guif på hemmaplan i Handbollsligan. Till slut blev det 38-29 (19-17) till Hallby.