"Henke" officiellt innebandyspelare

- 20/11/2008, 22:09 -

Enligt SVT:s Sydnytt är Helsingborgsanfallaren nu överens med innebandyklubben FC Helsingborg.

För två år sedan tillbringade Henrik Larsson en del av det allsvenska uppehållet i Manchester United.

I vinter blir det i stället FC Helsingborg - i superligan i innebandy.

Så sent som på onsdagskvällen spelade Henrik Larsson från start när fotbollslandslaget mötte Holland i Amsterdam. Men när den väl var överstökad tog det inte lång tid innan han bestämt sig för att testa på innebandy i vinter.

Diskussionerna har pågått en tid, men efter torsdagskvällens träning kom Larsson och innebandyklubben överens.

– Henrik ingår nu i vår 22-mannatrupp, säger klubbens sportchef Glenn Stjernkvist, till SVT:s Sydnytt.

Tvära kast för Helsingborgsanfallaren kan tyckas. Å andra sidan är Larsson van vid snabba miljöombyten. Som när han för två år sedan lånades ut till Manchester United under tio intensiva veckor, samtidigt som fotbollsallsvenskan hade vinteruppehåll.

Larsson och superligaklubben har inte skrivit något kontrakt, utan har ett avtal tills vidare. Debut kan det bli redan mot Jönköping på söndag.

– Vi har en träning på lördag och då ska tränarna och Henrik ta beslut om han ska spela på söndag, säger Stjernkvist.

Henrik Larsson har fortfarande inte bestämt sig för hur det blir med den fortsatta fotbollskarriären. Men att det skulle bli innebandy på heltid i stället för fotboll är väl mindre troligt.

– Min uppfattning är att Henrik kommer att fortsätta spela fotboll och i det fallet vinner hans yrke företräde och då är jag den förste att stå i kön och gratulera till det, säger FC Helsingborgs ordförande Krister Azelius till HD.

Skrivet av: