Lördag 2 Jul
Stockholm

Petrovic klar för BP

Nobbar bud från både AIK och Örgryte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Allsvenska nykomlingarna Brommapojkarna har inlett sin kapprustning inför comebacken starkt. Efter att ha gjort klart med återvändare som David Carlsson och Andreas Eriksson, samt troligen även Hammarbys Olof Guterstam är nu också mittfältaren Gabriel Petrovic klar för stockholmsklubben.

Petrovic har tidigare spelat allsvenskt för AIK, där han debuterade redan 2002, och gjorde totalt sex inhopp. Utöver solnaklubben har 24-årige "Gabbe" hunnit med att representera superettanklubben Café Opera, IFK Mariehamn i finska elitserien, och nu senast Väsby United där han startade 29 av 30 matcher i Superettan under 2008 och gjorde fyra mål. Dessutom har han representerat landslaget i såväl junior- som pojksammanhang.

Petrovic har skrivit ett tvåårskontrakt med BP, och tackade nej till två allsvenska konkurrenter.

– Örgryte (främst) och AIK har visat intresse. Men jag fick ett bra intryck av BP när jag träffade tränare och ledning. Sedan känns det bra att få stanna i Stockholm, säger Gabriel till Brommapojkarnas hemsida.

Och Petrovic är nöjd med att komma till Brommapojkarna.

– Det känns både spännande och inspirerande att vara tillbaka i allsvenskan. BP känns som ett rätt val eftersom de har flera unga och duktiga spelare. Jag fick även ett gott intryck av BP efter våra möten i Superettan i år, säger Gabriel till BP:s hemsida.

Se Gabriel Petrovic göra ett snyggt mål mot just Brommapojkarna:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.