Petrovic klar för BP

Nobbar bud från både AIK och Örgryte.


Allsvenska nykomlingarna Brommapojkarna har inlett sin kapprustning inför comebacken starkt. Efter att ha gjort klart med återvändare som David Carlsson och Andreas Eriksson, samt troligen även Hammarbys Olof Guterstam är nu också mittfältaren Gabriel Petrovic klar för stockholmsklubben.

Petrovic har tidigare spelat allsvenskt för AIK, där han debuterade redan 2002, och gjorde totalt sex inhopp. Utöver solnaklubben har 24-årige "Gabbe" hunnit med att representera superettanklubben Café Opera, IFK Mariehamn i finska elitserien, och nu senast Väsby United där han startade 29 av 30 matcher i Superettan under 2008 och gjorde fyra mål. Dessutom har han representerat landslaget i såväl junior- som pojksammanhang.

Petrovic har skrivit ett tvåårskontrakt med BP, och tackade nej till två allsvenska konkurrenter.

– Örgryte (främst) och AIK har visat intresse. Men jag fick ett bra intryck av BP när jag träffade tränare och ledning. Sedan känns det bra att få stanna i Stockholm, säger Gabriel till Brommapojkarnas hemsida.

Och Petrovic är nöjd med att komma till Brommapojkarna.

– Det känns både spännande och inspirerande att vara tillbaka i allsvenskan. BP känns som ett rätt val eftersom de har flera unga och duktiga spelare. Jag fick även ett gott intryck av BP efter våra möten i Superettan i år, säger Gabriel till BP:s hemsida.

Se Gabriel Petrovic göra ett snyggt mål mot just Brommapojkarna:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åbergs avslutning uppskjuten efter oväder

Rallybil kraschade in i publik – flera döda

1 timme sedan
En bil tappade fäste i en kurva och körde rakt ut i publikhavet under en rallytävling i Sri Lanka. Sju personer har bekräftats döda och över 20 har skadats.

Hett svenskmöte i slutspelet – fördel Vancouver

2 timmar sedan
Filip Forsberg och Gustav Nyquist på ena sidan isen. Elias Pettersson, Nils Höglander och Elias Lindholm på den andra. Stanley Cup-slutspelets första heta svenskmöte mellan Vancouver Canucks och Nashville Predators slutade 4–2 till Vancouver.

Ny titel för svenska stjärnduon – klara för OS

3 timmar sedan
Svenska beachvolleystjärnorna David Åhman och Jonatan Hellvig vann finalen i världstouren i mexikanska Tepic. Duon är därmed klar för OS i Paris – där de blir ett medaljhopp.

Maja Stark tvåa i majorn: "Jag kom på det"

idag 01:16
Golfaren Maja Stark slutade på en andraplats i Chevron Championship i Texas: hennes främsta majorplacering i karriären. Svenskan har letat fel – och nu hittat rätt. Det gör mig väldigt glad, två månader sedan fungerade verkligen ingenting, säger Stark.

Ericsson bäste svensk i Long Beach

igår 23:40
Svensken Felix Rosenqvist startade i pole position, men fick nöja sig med en niondeplats i säsongens andra deltävling i Indycar-serien i Long Beach, Kalifornien.