Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här driver Rosenborg med Valencia

Sport | 25/11/2008 21:48

"Rosenborgs försvar är som en levande mur mot Valencias bögiga anfallare".

På torsdag möter Rosenborg Valencia i Uefacupen. Förra året chockade norrmännen spanjorerna med att vinna lagens båda möten i Champions League.

Nu överraskar Trondheimlaget med en språkkurs på sin hemsida, där förre IFK Göteborgs-lånet Alejandro lago lär Rosenborgs supportrar spanska. I videokursen i sju delar lär Lagos – som kom till Rosenborg tillsammans med landsmannen Sebastian Eguren 2005 – lagets supportar att säga saker som att "Valenciaspelarna är småflickor, de tål inte minusgrader".

Lago läser meningarna på spanska från ett manus han har i form av en lapp i handen. I del tre av spanskkursen ska han enligt texten på hemsidan säga: "Rosenborgs försvar är som en levande mur mot Valencias klena anfallare". I stället gör Lagos en kupp och byter ut ordet "enclenque" , som betyder klen, sjuklig mot ordet "marricon" som betyder bög.

– Rosenborgs försvar är som en levande mur mot Valencias bögiga anfallare, hälsar alltså backen Alejandro Lago inför morgondagens match.

På torsdag får vi ser hur Valencias spelare tar den passningen.

Förra årets möte i Champions League:

Skrivet av: