Villareal och Valencia hakar på täten

Men Barcelona leder fortfarande på 32 poäng.

Real Madrid blev helgens stora förlorare efter att Barcelona, Villareal och Valencia alla vunnit sina matcher. Katalanerna visade vägen redan i går med en övertygande 3-0-seger borta mot Sevilla där Leo Messi och Samuel Eto'o satte två respektive ett mål.

I kväll vann först Villareal och sedan Valencia sina matcher. Villareal bortabesegrade Recreativo Huelva med 2-1 efter mål av Santi Cazorla och Ariel Ibagaza. Adrián Colunga tröstmålade på straff för Recreativo.

Senare på kvällen steg Valenica in i handlingen hemma på Mestalla. Efter att ha gått upp till en tvåmålsledning mot Betis (David Villa och Juan Mata) kom bortalaget igång. Juanma reducerade och Achille Emana kvitterade innan lojale Rubén Barajá kunde ge Valencia segern med sitt nickmål i den 73:e minuten. Tio minuter tidigare hade Carlos Marchena fått rött kort men Valencia redde ut situationen och tog sig förbi Real Madrid och är nu trea på 27 poäng.

Barcelona leder med sina 32 poäng. Tvåan Villareal har 28. Fyran Real Madrid har bara lyckats skrapa ihop 26 poäng.

En som äntligen har fått något att glädja sig över är den svenske anfallaren Henok Goitom. Han satte sitt första mål för säsongen för Valladolid i mötet med Mallorca. Målet betydde 3-0 för Valladolid.

– En kille har bollen på vänsterkanten och passar bollen snett inåt bakåt. Jag tar emot och skjuter vid första hörnet, i stället för i bortre, säger Goitom till TV4.

Valladolid är nu sjua i ligan och Goitom kan glädja sig över att han äntligen har bidragit till framgångarna.