Ålborgspelare vill inte ha Pehrsson

Magnus Pehrssons flytt till Ålborg kan läggas på is efter succén i Champions League.


Spelare, fans och media är alla lyriska efter Ålborgs senaste succé i Champions League. När allt verkade förlorat reste sig danskarna och tog första segern i mästarligan mot Celtic. Nu får tillfälliga tränarna Allan Kuhn och Poul Erik Andreasen äran för bedriften.

– Allan är chefstränare, han styr laget och är duktig med spelarna. Poul är taktikern, kanske den bästa i Danmark, säger lagkaptenen Thomas Augustinussen.

Även mittfältaren Thomas Enevoldsen vill ha kvar Kuhn.

– Jag hade gärna sett Kuhn kvar i Ålborg, men det är inte mitt jobb att blanda mig in i styrelsens arbete. Alla har gjort ett fantastiskt arbete.

Att Ålborg återigen hittat tillbaka till spelet som tog klubben till Champion League är tränarnas förtjänst menar backen Martin Pedersen.

– De har hjälpt oss att komma tillbaka till det vi är bra på, säger Pedersen och syftar på Ålborgs nyckelord hårt arbete och teamwork.

Nu vill han ha kvar succédoun.

– Varför kan vi inte rösta för att behålla tränarna, frågar han retoriskt när Ekstrabladet träffar honom efter Celtic-matchen.

Allan Kuhn själv har beskrivit sin besvikelse över hela affären med Magnus Pehrsson.

– Det är villkoren. Det är fel att använda ordet besviken, men jag hade självklart hoppats på att behålla jobbet. Lynge Jakobsen (ordförande i Ålborg) har full rätt att välje någon annan. Det respekterar jag, säger Kuhn till danska SPN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rödin: "En jäkla revansch"

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

2 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

3 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.