Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ålborgspelare vill inte ha Pehrsson

Sport | 26/11/2008 09:52

Magnus Pehrssons flytt till Ålborg kan läggas på is efter succén i Champions League.

Spelare, fans och media är alla lyriska efter Ålborgs senaste succé i Champions League. När allt verkade förlorat reste sig danskarna och tog första segern i mästarligan mot Celtic. Nu får tillfälliga tränarna Allan Kuhn och Poul Erik Andreasen äran för bedriften.

– Allan är chefstränare, han styr laget och är duktig med spelarna. Poul är taktikern, kanske den bästa i Danmark, säger lagkaptenen Thomas Augustinussen.

Även mittfältaren Thomas Enevoldsen vill ha kvar Kuhn.

– Jag hade gärna sett Kuhn kvar i Ålborg, men det är inte mitt jobb att blanda mig in i styrelsens arbete. Alla har gjort ett fantastiskt arbete.

Att Ålborg återigen hittat tillbaka till spelet som tog klubben till Champion League är tränarnas förtjänst menar backen Martin Pedersen.

– De har hjälpt oss att komma tillbaka till det vi är bra på, säger Pedersen och syftar på Ålborgs nyckelord hårt arbete och teamwork.

Nu vill han ha kvar succédoun.

– Varför kan vi inte rösta för att behålla tränarna, frågar han retoriskt när Ekstrabladet träffar honom efter Celtic-matchen.

Allan Kuhn själv har beskrivit sin besvikelse över hela affären med Magnus Pehrsson.

– Det är villkoren. Det är fel att använda ordet besviken, men jag hade självklart hoppats på att behålla jobbet. Lynge Jakobsen (ordförande i Ålborg) har full rätt att välje någon annan. Det respekterar jag, säger Kuhn till danska SPN.

Skrivet av: