1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Nyheter24 synar Argentinas trupp

Davis Cup-mötet med Argentina närmar sig med stormsteg och det är nu mindre än en vecka kvar tills det drar igång i Kungliga tennishallen. Nyheter24.se har specialstuderat Argentinas lag.


Med Juan Martin Del Potro och David Nalbandian borta från spel har det svenska tennislandslaget gått från underdogs till favoriter. Men Argentina har trots det ett starkt lag där alla fyra spelare är bland de hundra bästa i världen.

Vassast utav dem alla är 25-årige Juan Monaco som för tillfället stoltserar med en 30:e plats på ATP-rankingen. Grusspecialisten har varit så högt upp som på 14:e plats, under maj månad 2008.

Monaco fantastisk - på grus

Monacos högstanivå är fantastisk, men Robin Söderling förblir storfavorit, främst eftersom Monaco inte riktigt kan briljera på samma sätt på hardcourt som på grus. Och de som följt Söderling vet att inomhushallar passar honom som handen i handsken.

En annan fördel för Söderling är serven. Svensken har svarat för hela 93 servess på nio matcher under 2010, vilket kan jämföras med Monacos 68 på 14 matcher.

För svensk del gäller det även att se upp med Horacio Zeballos, som i fjol blev utsedd till årets nykomling efter att ha klättrat mer än 150 platser på ATP-rankingen. 24-årige Zeballos tampas med DC-debutanten Leonardo Mayer om att få spela andrasingeln.

Mayer är rankad 69:a i världen, men är, till skillnad från de andra argentinarna i truppen, lika bra på hardcourt som på grus. Däremot är inte hans årsfacit speciellt respektingivande. Bara åtta matcher har det blivit för 22-åringen, varav fyra är förluster.

Sist men inte minst hittar vi Eduardo Schwank, som mestadels krigat på Challenger-touren i år. På ATP-touren har Schwank endast spelat fem matcher under 2010. Tre utav dem har slutat med förlust.

Dubbelspel passar Argentina

Däremot är argentinarna giftiga i dubbel. Både Mayer och Zeballos har spelat finaler i dubbel under 2010. För Zeballos del har det blivit en titel och en förlust, medan det blev finalförlust för Mayer.

Intressant att notera är för övrigt att det var snart tre år sedan någon av dessa argentinare vann en singeltitel på ATP-touren. Föga oväntat var det Juan Monaco som lyckades med bedriften.

Faktum är att 25-åringen knep alla sina tre singeltitlar under 2007 och alla spelades på grus. Hardcourtunderlaget i Kungliga tennishallen lär alltså ge Sverige en enorm fördel när Davis Cup-mötet startar den 5:e mars.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!