- Foto: Pablo Navarro Ruiz

"Pim-Pim" får chansen från start

Inte en tävlingsmatch sedan oktober i fjol. Nu slängs Joachim "Pim-Pim" Johansson rakt in i hetluften och spelar minst en singelmatch i helgens Davis Cup-möte med Argentina.– Jag har visat för mig själv massor av gånger att när jag inte spelat en match på ett halvår så går jag in och slår den bästa i världen, säger Pim-Pim till Nyheter24.


DC-lottningen

Fredag, singel 1: Robin Söderling - Eduaro Schwank
Fredag, singel 2: Joachim Johansson - Leonardo Mayer

Lördag, dubbel: Robin Söderling/Robert Lindstedt - Leonardo Mayer/Horacio Zeballos

Söndag, singel 1: Robin Söderling - Leonardo Mayer
Söndag, singel 2: Joachim Johansson - Eduaro Schwank

STOCKHOLM. Senast Joachim "Pim-Pim" Johansson spelade en tävlingsmatch var när han tog sig till kvartsfinal i Stockholm Open. Det har därför varit oklart om huruvida Södertäljesonen skulle finnas med i Thomas Enqvists Davis Cup-lag.

Men i dag stod det klart att han petar Simon Aspelin, som vann ATP-turneringen i Dubai i förra veckan tillsammans med Paul Hanley.

– Pim-Pim har sett tillräckligt stark ut för att få starta. Det känns jättebra att börja med Pim-Pim, säger Thomas Enqvist.

Robin Söderling inleder Davis Cup-mötet i morgon eftermiddag när han tar sig an Eduardo Schwank i den första singelmatchen. Därefter ställs Pim-Pim mot Leonardo Mayer.

– Jag har inte gjort så mycket bättre pass än det jag gjorde i måndags med Robin, någonsin. Så jag kan inte klaga på formen, säger Pim-Pim till Nyheter24.

Du är inte oroad för matchformen?

– Match eller träning spelar ingen roll. Jag tycker att jag visat för mig själv massor av gånger att när jag inte spelat en match på ett halvår så går jag in och slår den bästa i världen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!