David Nalbandian hade ingen lek i parken.
David Nalbandian hade ingen lek i parken. - Foto: RASMUS OLSSON

Nalbandian: "Det satt hårt inne"

Den argentinske stjärnan David Nalbandian besegrade Andreas Vinciguerra och slog därmed ut Sverige från Davis Cup. Men någon lek i parken var det verkligen inte för vinnaren.- Det var väldigt jobbigt, säger den förre världstrean.


David Nalbandian vann den femte och sista matchen mellan Sverige och Argentina mot Andreas Vinciguerra. Men det var länge osäkert ifall den förre världstrean skulle komma till spel till singeln. Han hade tidigare sagt att han inte kände sig hundraprocentig och att det var upp till tränaren ifall man skulle chansa med honom.

Men till spel kom han - ett risktagande som han mycket väl kände till.

- Det var väldigt jobbigt och förhoppningsvis var det värt att komma till spel. Jag hoppas bara att jag inte vaknar upp i morgon med någon känning, säger Nalbandian med ett leende.

"Vinci" bjöd upp till kamp när han efter två förluster i rad lyckades knipa ett set. Men trots svenskens starka avslutning kunde Nalbandian ändå lämna planen som segrare.

- Det satt hårt inne. Jag tyckte självklart inte om att förlora tredje set, men jag visste att chanserna skulle komma om jag fortsatte att spela på samma nivå som jag gjorde innan. När de väl kom tog jag vara på dem.

David Nalbandian är utan tvekan Argentinas äldste spelare. Men det verkar inte vara något problem för 28-åringen.

- Jag är glad och jag hoppas på att vi går långt, säger han.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!