David Nalbandian hade ingen lek i parken.
David Nalbandian hade ingen lek i parken. - Foto: RASMUS OLSSON

Nalbandian: "Det satt hårt inne"

Publicerades: 7 Mar 2010, 20:47, Uppdaterades: 7 Mar 2010, 23:00

Den argentinske stjärnan David Nalbandian besegrade Andreas Vinciguerra och slog därmed ut Sverige från Davis Cup. Men någon lek i parken var det verkligen inte för vinnaren.- Det var väldigt jobbigt, säger den förre världstrean.


David Nalbandian vann den femte och sista matchen mellan Sverige och Argentina mot Andreas Vinciguerra. Men det var länge osäkert ifall den förre världstrean skulle komma till spel till singeln. Han hade tidigare sagt att han inte kände sig hundraprocentig och att det var upp till tränaren ifall man skulle chansa med honom.

Men till spel kom han - ett risktagande som han mycket väl kände till.

- Det var väldigt jobbigt och förhoppningsvis var det värt att komma till spel. Jag hoppas bara att jag inte vaknar upp i morgon med någon känning, säger Nalbandian med ett leende.

"Vinci" bjöd upp till kamp när han efter två förluster i rad lyckades knipa ett set. Men trots svenskens starka avslutning kunde Nalbandian ändå lämna planen som segrare.

- Det satt hårt inne. Jag tyckte självklart inte om att förlora tredje set, men jag visste att chanserna skulle komma om jag fortsatte att spela på samma nivå som jag gjorde innan. När de väl kom tog jag vara på dem.

David Nalbandian är utan tvekan Argentinas äldste spelare. Men det verkar inte vara något problem för 28-åringen.

- Jag är glad och jag hoppas på att vi går långt, säger han.

/
/
/
/
/
Relaterat
Sverige utslaget ur Davis Cup
Andreas Vinciguerra förlorade den avgörande Davis Cup-matchen mot David Nalandian. Slutresultatet skrevs till 3-1 i set.
Nalbandian: "Kom hit för att endast spela dubbeln"
Trots segern är David Nalbandian inte säker på spel till morgondagens singelmatcher.- Det är upp till tränaren att fatta beslutet, säger den argentinske stjärnan.
Söderling tog övertygande seger
Robin Söderling visade upp hela sitt register under mötet med Leonardo Mayer och svensken kunde tämligen enkelt vinna matchen med 3-0 i set.
Lindstedt: ”Vi förlorade på fyra poäng”
Besvikelsen var påtaglig i det svenska lägret efter förlusten mot Argentina i dubbeln. Argentinarna vann i tre raka set, men Robert Lindstedt menar att matchen gick förlorad på enstaka poäng.- Det känns som att det är fyra, fem poäng som vi förlorar på, säger Robert Lindstedt till Nyheter24.se.
Senaste nytt

Salmings karriärstvist – satsar på höjdhopp

1 timme sedan

Grant om herrdominansen: "De har missat"

2 timmar sedan
Herrgolfarna fortsätter att dominera i Scandinavian Mixed. Titelförsvararen Linn Grant förstår varför. Det är inte många hål där jag har fördel av att stå längre fram, säger hon.

Elfsborgs sköna maj – spelare och tränare prisas

3 timmar sedan
Det går bra för Elfsborg. Det ger utdelning på flera fronter. Klubben skuggar Malmö FF i allsvenskan och Jacob Ondrejka och Jimmy Thelin får individuella utmärkelser.

Manchester City – klubben som väcker känslor

3 timmar sedan
Beundran, avund, till och med förakt. Manchester City väcker starka känslor. Det är upp till var och en och förhålla sig till klubben men krasst sett till det sportsliga kan det slås fast: Managern Pep Guardiola har byggt ett världslag.

Laimer byter Leipzig mot Bayern München

3 timmar sedan
Konrad Laimer och Emil Forsberg skiljs åt. Mittfältaren lämnar Leipzig och har skrivit på för fyra år i tyska mästarklubben Bayern München. Men snart ses de igen – i Wien.

Han blir ny sportchef i "Bajen" efter Jansson

idag 11:36
Det blir Mikael Hjelmberg som tar över som tillförordnad sportchef i allsvenska Hammarby efter Jesper Jansson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.