Lördag 31 Jul
Stockholm

Ola Andersson blir expertkommentator

Canal Plus rycker i AIKs förra sportchef.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

AIK:s nyligen avgångne sportchef Ola Andersson, även känd som "Rit-Ola", väntas snart vara tillbaka till ritbordet. Efter att han lämnat klubben under dramatiska former är han ute på jobbjakt och han förhandlar just nu med Canal Plus om att bli expertkommentator i kanalen.

– Det är inget jag känner till, prata med Mats Örbrink, säger Ulrika Westerberg, pressansvarig på Canal Plus, till Dagens Media.

Så sent som i september gjorde Andersson ett inhopp i Canal Plus konkurrent Viasat Sport där avsikten var att han skulle ha vid sidan om AIK-jobbet. Fotbolssverige trodde då att han var på väg bort från klubben. Dock var engagemanget tidsbegränsat till sex matcher, och fler källor menar att han är mer sugen på att jobba på Canal Plus med Arne Hegerfors och Lasse Granqvist.

Canal Plus dementerar att Ola Andersson är aktuell för ett nytt jobb som expertkommentator.

– Det där känner jag inte till. Något konkret finns inte, säger Mats Örbrink, programdirektör på kanalen, till Dagens Media.

Andersson har tidigare varit expertkommentator vid VM 2002 i SVT, och ersatte då den sjuke Thomas Wernerson. Sedan 2006 och fram till nyligen har han varit sportchef för AIK.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela