Sponsorn: Rätt att sparka Norling

Storsponsor och riskkapitalist är mycket positiv till AIKs tränarbyte.


Storsponsorn och riskkapitalisten Henrik Dunge är mycket positiv till tränarbytet i AIK och lovar att fortsätta samarbetet, skriver Expressen idag.

Henrik Dunge är VD för AIKs stora sponsor Åbro, och dessutom medlem i riskkapitalisterna Agent 03.

I en intervju med Expressen riktar han idag hård kritik mot den sparkade tränaren Rikard Norling, och klubbens förmåga att utveckla talanger.

- Det har varit ett skitår, säger Dunge.

Han är långtifrån nöjd med de sportsliga resultat AIK gjort på senare år, med varsin femteplacering under de senaste två säsongerna. Och han drar sig inte för att jämföra med de riktiga storklubbarna i världen:

- Real Madrid eller Barcelona hade aldrig kunnat acceptera en femteplats i serien, och det kan inte AIK heller göra, säger Dunge.

Dunge menar att det är frustrerande som sponsor, investerare och vanlig supporter att AIK inte kunnat utveckla spelarna på rätt sätt. Men har svårt att svara på vems ansvar felet är:

- VDn, sportchefen, tränare eller spelarna. Det viktiga är att man nu tagit tag i det, genom att byta VD och tränare säger Dunge till Expressen.

Dunge är nöjd med tränarbytet, från Rikard Norling till den relativt orutnierade Mikael Stahre, som närmast kommer från samarbetsklubben Väsby:

- Rikard är en duktig tränare, och han har ju lyckats bra i AIK. Men i år fungerade det inte. Med den kapacitet som AIK har så ska man domdera över lagen från landet som kommer till Råsunda. En nackdel har varit att Norling bytte så mycket inom laget. Spelarna visste ju inte var de skulle vara.

På frågan om Agent 03 kommer fortsätta samarbetet med AIK svarar Dunge:

- Det kommer vi solklart att göra. Vi ser långsiktigt på det här. Det är inga tveksamheter.

(Expressen)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

idag 09:00
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.