Torsdag 11 Aug
Stockholm

Sponsorn: Rätt att sparka Norling

Storsponsor och riskkapitalist är mycket positiv till AIKs tränarbyte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Storsponsorn och riskkapitalisten Henrik Dunge är mycket positiv till tränarbytet i AIK och lovar att fortsätta samarbetet, skriver Expressen idag.

Henrik Dunge är VD för AIKs stora sponsor Åbro, och dessutom medlem i riskkapitalisterna Agent 03.

I en intervju med Expressen riktar han idag hård kritik mot den sparkade tränaren Rikard Norling, och klubbens förmåga att utveckla talanger.

- Det har varit ett skitår, säger Dunge.

Han är långtifrån nöjd med de sportsliga resultat AIK gjort på senare år, med varsin femteplacering under de senaste två säsongerna. Och han drar sig inte för att jämföra med de riktiga storklubbarna i världen:

- Real Madrid eller Barcelona hade aldrig kunnat acceptera en femteplats i serien, och det kan inte AIK heller göra, säger Dunge.

Dunge menar att det är frustrerande som sponsor, investerare och vanlig supporter att AIK inte kunnat utveckla spelarna på rätt sätt. Men har svårt att svara på vems ansvar felet är:

- VDn, sportchefen, tränare eller spelarna. Det viktiga är att man nu tagit tag i det, genom att byta VD och tränare säger Dunge till Expressen.

Dunge är nöjd med tränarbytet, från Rikard Norling till den relativt orutnierade Mikael Stahre, som närmast kommer från samarbetsklubben Väsby:

- Rikard är en duktig tränare, och han har ju lyckats bra i AIK. Men i år fungerade det inte. Med den kapacitet som AIK har så ska man domdera över lagen från landet som kommer till Råsunda. En nackdel har varit att Norling bytte så mycket inom laget. Spelarna visste ju inte var de skulle vara.

På frågan om Agent 03 kommer fortsätta samarbetet med AIK svarar Dunge:

- Det kommer vi solklart att göra. Vi ser långsiktigt på det här. Det är inga tveksamheter.

(Expressen)

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.