Tisdag 18 Jan
Stockholm

Getingarna: "Någonting är ruttet i Göteborg"

Arenan uppfyller inte svenskfotbolls krav på en elitarena.
1 av 3
Arenan uppfyller inte svenskfotbolls krav på en elitarena. Foto: Bildbyrån
Rambergsvallen måste renoveras, supportrarna är trötta på att ingenting görs åt Rambergsvallen.
2 av 3
Rambergsvallen måste renoveras, supportrarna är trötta på att ingenting görs åt Rambergsvallen. Foto: Bildbyrån
Om arenan inte är renoverad tills 2014 blir BK Häcken tvågsdegradera
3 av 3
Om arenan inte är renoverad tills 2014 blir BK Häcken tvågsdegradera. Foto: Bildbyrån

BK Häcken är bäst i Sverige - just nu. Men de har också allsvenskans troligtvis sämsta arena. De spelar på dispens och nu har supporterklubben Getingarna uttryckt sitt missnöje i ett öppet brev.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. BK Häckens hemmaplan, Rambergsvallen, har länge varit kritiserad. Den har behövt en renovering under en längre tid. Anläggningen uppfyller inte de krav som en elitarena måste ha. Nu har supporterklubben Getingarna uttryckt sitt missnöje i ett öppet brev.

- Någonting är ruttet i staden Göteborg, skriver supporterklubbens ordförande Robin Carlander i det öppna brevet.

Uppmärksamheten kring Rambergsvallen trappades upp när klubben bestämde sig för att publicera all problematik som omger BK Häckens hemmaplan på deras hemsida. Bland annat beskriver de allt som har hänt - och inte hänt under åren.

"Segregationen måste få ett slut"

Det fick supportrarna att se rött och de skrev ett öppet brev där de uttrycker sitt missnöje om att Rambergsvallen inte har blivit renoverad ännu.

- Nu får det vara nog. Segregationen av stadens fotbollslag måste få ett slut. Om Helena Nyhus, Anneli Hultén med kollegor av ren nonchalans eller inkompetens inte klarar av att hantera frågan får man lämna över ärendet till någon som har dugligheten och viljan att göra det, skriver Carlander bland annat.

Rambergsvallen har varit omdiskuterad och den uppfyller inte kraven som en elitarena måste. De spelar alltså på dispens - en dispens som går ut 2014. Är inte arenan renoverad tills dess blir det tvångsdegradering.

- Endast tack vare flertalet stora investeringar direkt bekostade av BK Häcken själva är arenan under dispens godkänd för spel. En fullkomligt otänkbar tanke när det gäller Gamla Ullevi och lagen i stan, menar Carlander.

Finanskrisen drabbade Rambergsvallen

Idrotts- och föreningsnämndens ordförande, Helena Nyhus, försöker förklara och sprida lite ljus över den annars väldigt dunkla frågan, genom GP.se.

- Det finns en jättetydlig politisk vilja att rusta upp Rambergsvallen, det tycker jag inte att man behöver tveka om. Men vi fick en finanskris och var tvungna att göra besparingar överallt. Tyvärr drabbade det också Rambergsvallen, säger hon.

Renoveringen av Rambergsvallen beräknas uppgå till 70 miljoner kronor och om det finns utrymme för det i nästa års budget är ännu oklart.

Kommentera
Kopiera länk
Dela