Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk succétränare opererad för gallblåsan

- 07/04/2010, 14:00 -

Bildbyrån

Hasse Backe, som inför säsongen skrev på för New York Red Bulls, har opererats för en inflammation i gallblåsan. Operationen gick problemfritt, men Backe tvingas nu att vila ett par veckor.

NEW YORK. Den svenske stjärntränaren Hasse Backe, 58, opererades i måndags på grund av en inflammation i gallblåsan. Backe, som nyligen tog över tränarposten i New York Red Bulls, mår efter omständigheterna bra.

"Operationen var lyckad och nu vilar Hans ut och är vid gott mod", skriver klubben på sin hemsida.

Backe väntas inte vara helt återställd förrän om ett par veckor och kommer under de närmaste dagarna få infinna sig i att stanna hemma.

"Vårt medicinska team är övertygat om att Hans kommer att vara helt återställd inom ett par veckor. De kommande dagarna kommer han att vila ut hemma."

Tidigare har Backe tränat lag såsom AIK, Djurgården och Hammarby, men under de senaste åren har han testat lyckan i Manchester City och Notts County.