Tisdag 20 Apr
Stockholm

Marseille har kontaktat Henkes agent

Som vi tidigare skrivit närmar sig Henrik Larsson Marseille. Det bekräftar Larssons agentbyrå för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Henrik Larsson kommer allt närmare en flytt till Marseille. Trots att Marseille nu officiellt avslutat jakten på den svenska lagkaptenen bekräftar "Henkes" agentbyrå Sport-Promotion BV att en eventuell övergång kan ske väldigt snart.

– Marseille har visat intresse och har kontaktat hans agent Rob Jansen. Något kommer att ske inom några dagar, bekräftar Michael JansenSport-Promotion för Nyheter24.

Uttalandet kommer mindre än ett dygn efter att Marseilletränaren Eric Geret sagt att "en hoppas att detta (övergången) kommer att ske med Larsson inom några timmar eller de dagar som följer. Om detta är möjligt".

Helsingborgs ordförande Sten-Inge Fredin är däremot inte orolig för att mista sin guldklimp.

– Jag skulle bli väldigt förvånad om Henke förhandlat med en annan klubb utan Helsingborgs vetskap, säger han till Nyheter24.

Marseilles tränare Eric Gerets verkar säker på sin sak?

–Det är ett mycket märkligt uttalande, speciellt med tanke på att de gått ut med siffror och liknande.

Har du talat med Henrik Larsson de senaste dagarna?

– Henrik och jag har talat både direkt och indirekt. Henrik kommer hem den 8 januari, vi ska sätta oss ner så fort han kommer hem.

Du tror alltså inte att han blir klar för Marseille innan dess?

– Det skulle överraska mig oerhört mycket. Det är helt klart att Henrik hade hört av sig om det var något kontrakt på gång.

Helsingborgs sportchef Jesper Jansson har kontaktat förre favoriten Alvaro Santos. Men det är bara en säkerhetsåtgärd menar Sten-Inge Fredin.

Är Alvaro Santos en B-plan?

– Jag skulle inte kalla det B-plan, men kanske ett alternativ.

– Alvaro är en intressant spelare som allla skulle vilja ha tillbaka i Helsingborg. Det är viktig att vi i så fall har hört av oss för att gardera oss i alla situationer som kan uppstå, men det är inget konkret ännu, konstaterar Fredin.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela