Henke hankar fast vid innebandyn

- 08/01/2009, 22:37 -

FC Helsingborg räknar med att Larsson tränar med dem på lördag.

Spekulationer om Henrik Larssons framtid har varit omfattande. Everton, Olympique Marseille eller Helsingborgs IF? Svaret kan bli innebandyklubben FC Helsingborg.

– Vi pratade i dag och jag har en stor förhoppning om att han är med och tränar med oss på lördag, säger sportchefen Glenn Stjernkvist till Eurosport.

Henrik Larsson var uttagen till landslagets vinterturné till USA, något som inte går ihop med en fortsatt innebandysatsning. I dag kom beskedet om att han inte följer med på turnén.

– I Henriks fall har vi tagit ett gemensamt beslutat att han avstår resan eftersom han inte tagit något beslutat om sin fotbollsframtid, och därför inte kommer att börja träna fotboll i nuläget, säger förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson i ett pressmeddelande.

FC Helsingborg tror nu att han till och med kan vara med på lagets match på söndag.

– Sedan är det är upp till tränaren om han ska vara med mot Dalen på söndag. Men är det så att Henke ger oss svar på våra frågor och rätt signaler på lördag så ger vi han access till match, fortsätter Glenn Stjernkvist.

Efter sitt samtal med Larsson tror sportchefen att stjärnan stannar i Helsingborg. Möjligen kan han då kombinera både innebandy och fotboll.

– Han är väldigt svår att tolka men jag både hoppas och tror att han spelar i HIF nästa säsong. Det öppnar ju rätt mycket för oss om det blir så också eftersom vår säsong är slut innan deras börjar, säger Stjernkvist till Eurosport.

Skrivet av: