Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Henrik Larsson tränar med HIF igen

Sport | 26/01/2009 14:49

Gjorde sin första bolltouch sedan 19 november. I kväll har han innebandyträning.

Henrik Larsson har snörat på sig fotbollsdojorna igen. På måndagen klockan 15 gjorde stjärnan sitt första träningspass på flera veckor med Helsingborgs IF. När Nyheter24 når klubbens ordförande Sten-Inge Fredin står han själv och tittar på Henke under träningen på Norrvalla IP.

– Henke har sagt att han vill börja spela lite boll igen och det är i det stadiet vi är nu. En diskussion om framtiden kommer ske snart, säger Fredin.

Faktum är att dagens träning är första gången Henrik Larsson rör en fotboll sedan den 19 november då Sverige mötte Holland. Något kontrakt för den kommande säsongen är inte påskrivet och frågan är hur hjälten ställer sig till året 2009. Fotboll eller innebandy? Om fotboll, var då?

– Vår förhoppning är naturligtvis att Henke väljer att spela fotboll hos oss, men beslutet är helt upp till honom själv.

Har ni gett honom någon deadline?

– Nej, det har vi inte. Men vi tror på att ett beslut kommer inom de närmaste veckorna, säger Fredin till Nyheter24.

37-åringen har sedan i december visat att han håller för spel i innebandyns superliga. Frågan är dock om det håller att vara aktiv inom två sporter på elitnivå samtidigt? Enligt FC Helsingborgs sportchef Glenn Stjernkvist ska Larsson träna innebandy nu i kväll.

– Så länge vi inte hört något från Henrik så tror jag han dyker upp, säger Stjernkvist till HD.

Skrivet av: