1 av 2
- Foto: Bildbyrån
Sverige spelar mot San Marino i Malmö.
2 av 2
Sverige spelar mot San Marino i Malmö. - Foto: Scanpix

Sverige ställs mot San Marino i Malmö

För första gången på 27 år spelas en tävlingslandskamp i Malmö. Sverige kommer att möta San Marino i EM-kvalet på Malmö Stadion.– Vi är stolta och glada, säger Pelle Svensson, VD i Malmö FF.


MALMÖ. Sverige inleder EM-kvalet mot Ungern på Råsunda den tredje september och fyra dagar senare ställs man mot San Marino i Malmö. Det är första gången på 27 år som Sverige spelar en tävlingslandskamp i Malmö. I matchen för 27 år sedan vann Sverige mot Cypern med 5-0.

– Vi är stolta och glada över att Svenska Fotbollsförbundet efter så pass många år förlägger en tävlingsmatch till Malmö. Och vi tycker att Swedbank Stadion, det stora fotbollsintresset som finns i Skåne samt att vi i Malmö FF firar vårt 100:e år gör att vi förtjänar detta. Vi har dessutom mycket goda erfarenheter av samarbetet med SvFF sedan fjolårets succéartade U21-EM, säger Malmö FF:s VD, Pelle Svensson, till förbundets hemsida.

Återstår att se om Zlatan Ibrahimovic har gjort comeback i landslaget till september – då får han spela i födelsestaden.

Sverige kommer dessutom att spela en träningslandskamp i Göteborg. Den 17:e november ställs Erik Hamréns mannar mot Tyskland.

/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!