Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ola Toivonen klar för PSV

Sport | 14/01/2009 12:50

Överenkommelse mellan Malmö och PSV har nåtts i dag.

Ola Toivonen blev i dag klar PSV Eindhoven. Representanter från den holländska klubben befinner sig just nu i Malmö för att knyta ihop säcken. Övergångssumman är på 40 miljoner kronor, skriver Fotbollskanalen.

Men innan det blir officiellt vill ingen kommentera om övergången.

– Jag kan inte säga något om det nu. Du får ringa mig när det är helt klart. Jag kan inte svara nu, säger Malmö FF:s tränare Roland Nilsson till Fotbollskanalen.

Toivonens tidigare klubb, Öis, har rätt till en stor del av övergångssumman. Enligt Sydsvenskan har Öis rätt till 25 procent av övergångssumman som överstiger 5,5 miljoner kronor, alltså 25 procent på 34,5 miljoner som blir 8,6 miljoner kronor. En sen julklapp till den allsvenska nykomlingen som kommer att använda pengarna till nyförvärv.

– Ja det kan man väl säga. Det stärker vår kassa. Handlingsfrihetn ökar om beloppen stiger, säger klubbens ordförande Lars Ranäng till Fotbollskanalen.

– Det känns bra. Allsvenskan är ju också en tävling om pengar, säger Ranäng.

Nu när klubbens bästa anfallare försvinner återstår det att se hur "Rolle" ställer upp manskapet när Allsvenskan sätter igång. Nu startar spekulationerna om eventuella nyförvärv på Malmö FF-bloggar. Så här skriver MFF-bloggen på Metro.

"Försvinner Ola ska Roland Nilsson vaska fram ett anfallspar ur kvartetten Ofere, Daniel Larsson, Agon och Alex Nilsson. Tre spelare som har hög tillväxtpotential samt en (Ofere) som blommade ut först i somras...

Jag är inte helt säker på att det är en anfallsbemanning som klubben vågar förlita sig på...

Kommer man värva den där anfallaren som "garanterar 15 mål" för Toivonen-miljonerna, eller våga man tro att man kan förvalta den talang som den unga kvartetten besitter? Det vore onekligen ganska roligt om så vore fallet, men frågan är hur klokt det är..."

Skrivet av: