Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jättesmäll för Stuart Baxter

Sport | 15/01/2009 10:04

Upptaxeras med nära 400 000 kronor av Skatteverket för sin tid i Helsingborg.

Fotbollstränaren Stuart Baxter har drabbats av en ordentlig skattesmäll. Han upptaxeras av Skatteverket på nära 400 000 kronor för sin övergång till Helsingborg. Dessutom ska han betala ett 40-procentigt skattetillägg.

Baxter blev under sommaren 2006 tränare för Helsingborgs IF dit han lockades från den japanska klubben Vissel Kobe. I samband med övergången fick Baxter en summa pengar av Helsingborg som han senare inte redovisade i sin deklaration. Skatteverket har i sin revision av Helsingborg upptäckt detta och anser att "förmånen" från Helsingborg bör ses som lön och därför beskattas. Den förre tränaren upptaxeras med nära 400 000 kronor och ska dessutom betala ett 40-procentigt skattetillägg.

– Hans (Baxters) personliga förutsättningar har inte vi någon inblick i, säger Per-Ola Lindahl på Helsingborgs IF:s ekonomiavdelning till Nyheter24, men säger underförstått att Baxter borde ha betalat skatt på den summa pengar han fick.

– Ur skattemässig synpunkt är lön och förmåner jämställda. De ska alltså beskattas lika, säger Lindahl.

Stuart Baxter har förutom Helsingborg också tränat AIK, som han förde till allsvenskt guld 1998 och Champions League-succén 1999/2000. I dag är han förbundskapten för det finska landslaget.

Nyheter24 har förgäves sökt Stuart Baxter för en kommentar.

Stuart Baxter tröttnar på Mats Nyström

Skrivet av: