Jättesmäll för Stuart Baxter

Upptaxeras med nära 400 000 kronor av Skatteverket för sin tid i Helsingborg.


Fotbollstränaren Stuart Baxter har drabbats av en ordentlig skattesmäll. Han upptaxeras av Skatteverket på nära 400 000 kronor för sin övergång till Helsingborg. Dessutom ska han betala ett 40-procentigt skattetillägg.

Baxter blev under sommaren 2006 tränare för Helsingborgs IF dit han lockades från den japanska klubben Vissel Kobe. I samband med övergången fick Baxter en summa pengar av Helsingborg som han senare inte redovisade i sin deklaration. Skatteverket har i sin revision av Helsingborg upptäckt detta och anser att "förmånen" från Helsingborg bör ses som lön och därför beskattas. Den förre tränaren upptaxeras med nära 400 000 kronor och ska dessutom betala ett 40-procentigt skattetillägg.

– Hans (Baxters) personliga förutsättningar har inte vi någon inblick i, säger Per-Ola Lindahl på Helsingborgs IF:s ekonomiavdelning till Nyheter24, men säger underförstått att Baxter borde ha betalat skatt på den summa pengar han fick.

– Ur skattemässig synpunkt är lön och förmåner jämställda. De ska alltså beskattas lika, säger Lindahl.

Stuart Baxter har förutom Helsingborg också tränat AIK, som han förde till allsvenskt guld 1998 och Champions League-succén 1999/2000. I dag är han förbundskapten för det finska landslaget.

Nyheter24 har förgäves sökt Stuart Baxter för en kommentar.

Stuart Baxter tröttnar på Mats Nyström

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.