Daniel Mendes lämnar AIK för Kalmar

- 16/01/2009, 14:18 -

AIK:s derbykung lämnar Gnaget. Klar för svenska mästarna.

Daniel Mendes lämnar AIK. Efter två och ett halvt år i klubben flyttar han söderut. Men inte längre än 35 mil. Svenska mästarna Kalmar FF är hans nya klubb efter en affär som gått mycket snabbt.

– Det är en bra affär totalt sett, både för AIK och för Daniel Mendes, säger AIK:s tillförordnade sportchef Björn Wesström enligt Svenska Fans.

Brassen anslöt till Solnaklubben från Degerfors 2006, men insatserna i den svartgula tröjan har varit blandade. Trots flera chanser har Mendes aldrig lyckats ta en ordinarie plats i startelvan, och med de nyförvärv Gnaget har gjort – Mikael Thorstensson och Pontus Engblom – hamnade Mendes allt längre ifrån den fasta plats han ville ha i anfallet.

I AIK-supportrarnas ögon hade Mendes en riktigt bra egenskap. Han hade förmågan att alltid vara bra i de matcher som betyder mest – derbyna. Både mot Hammarby och Djurgården gjorde brassen betydelsefulla mål. Men när Mendes kontrakt går ut nu till hösten väljer AIK att göra sig av med honom.

– Hans avtal går ut nu till hösten, och det vi alltid gör i AIK är att se på spelaren och resonera om det är aktuellt med en förlängning. I Daniel Mendes fall var det inte aktuellt, säger Wesström, som personligen kommer sakna Mendes.

– Daniel är en lojal och bra person.

Det här är inte första gången Mendes spelar i Kalmars tröja. År 2003 gjorde han 14 mål för klubben i Superettan.

– Vi känner väl till Daniels egenskaper eftersom han varit i föreningen tidigare. Framför allt kommer hans snabbhet och rörlighet i djupled att bli en bra tillgång i vårt spel, säger Kalmars sportchef Svante Samuelsson till klubbens hemsida.

Om den gångna säsongen var det sista vi fick se av Mendes i AIK låtar vi vara osagt. På två och ett halvt år blev det hur som helst 69 tävlingsmatcher och 12 mål.

Mendes gör mål mot Djurgården

Skrivet av: