Kaká föredrar Man United och Arsenal

De andra engelska lagen tycker han är "för förutsägbara".


Turerna kring Kaká eventuella övergång från Milan till Manchester City snurrar allt fortare. Nu uttalar sig Kaká själv om hur han ser på den engelska fotbollen, som han tycker är för förutsägbar. Förutom Arsenal – och Citys ärkerivaler Manchester United.

– De är annorlunda mot de typiskt engelska lagen som har en lång forward och håller i bollen. Det är mer typiskt Liverpool och Chelsea, som är väldigt taktiska lag – mer engelska. Manchester United och Chelsea är mer rörliga. De låter andra lag spela och de spelar själva, säger Kaká enligt The Sun.

Tränaren för Kakás ena engelska favoritklubb, Manchester Uniteds Alex Ferguson, är inte orolig över Citys miljardsatsning:

– Med alla respekt så är inte Manchester City där Liverpool eller Chelsea befinner sig. Du kan bara oroa dig för lag som tar dina pengar eller tar troféer från dig, säger Ferguson till The Guardian.

Tränaren tror att det tar tid om City ska lyckas etablera sig som ett storlag.

– Det beror på hur många spelare City köper. Deras strategi verkar vara att förbereda marken. Det ser ut att vara Robinho först och sedan Kaká och det kommer att hjälpa till att övertyga andra spelare att komma dit, säger Alex Ferguson till The Guardian.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!