City höjer budet på Kaká

- 16/01/2009, 22:11 -

Bjuder 1,3 miljarder till Milan – och lika mycket till spelaren.

En övergång från Milan till Manchester City rycker allt närmare för Kaká. Enligt tidningen The Sun har Citys stormrika ägare sockrat det redan astronomiska budet ytterligare.

Enligt uppgifterna bjuder City 108 miljoner pund till Milan, 1,3 miljarder kronor. Samma summa får Kak innan skatt. Skattat och klart får han en årslön på 160 miljoner kronor, om uppgifterna stämmer.

Tidningen Arabian Business, med bra ingångar till Förenade Arabemiratens förmögna kungahus, skriver att Kak krävt en förbättrad lön efter Citys ursprungliga bud. Något han enligt tidningens källor motiverat med att han inte skulle få spela i Champions League om han tackar ja till locktonerna från Citys ägare.

Samma tidning skrev tidigare i dag att Citys ägare Shejk Mansour ska ha berättat för vänner att Kak redan har skrivit på. En uppgift som sedan försvann från tidningen som är baserad i Mansours Förenade Arabemiraten.

Samtidigt är Kaká uttagen i Milans trupp inför lördagens match mot Fiorentina.

I Barsilien förnekar talesmannen för Kaks familj Leite – Diogo Kotscho – att affären är klar.

– Det är inte sant. Ricardo är en Milanspelare och tänker bara på att spela mot Fiorentina i morgon kväll. City partar med Milan, men men jag kan verkligen inte bekräfta det som de har skrivit i Arabländerna.

Kotscho bekräftar att förhandlingarna är i gång.

– Det finns inget nytt att berätta, budet finns och under de senaste timmarna har Kaká pratat i telefon med sin familj. Jag har pratat med honom och jag kan garantera er att han är lugn, säger Diogo Kotscho till calciomercato.it.

Är det här värt 2,6 miljarder kronor?

Skrivet av: