Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brasiliansk stjärna till LDB Malmö

- 21/01/2009, 15:43 -

Renata har gjort 23 landslagsmål på 50 matcher – som mittfältare.

Det blev aldrig någon Marta i storsatsande Malmölaget LDB. Nu värvar de i stället en av hennes landslagskolleger: mittfältaren Renata, som tidigare spelat danska Odense.

– Vi är givetvis jätteglada att vi har kommit fram till en lösning och att vi fått hit Renata. Konkurrensen om henne har varit knivskarp, och det har bland annat varit en amerikansk klubb som har ryckt i henne, säger klubbens tränare Jörgen Petersson.

22-åriga Renata Aparecida da Costa, som är spelarens fullständiga namn, ansluter till truppen 1 februari. Hon går även under artistnamnet Koki. Hennes nya tränare ser fram emot samarbetet.

– Renata är mittfältare, dock en väldigt offensiv sådan. Hon är väldigt allround i sitt spel, och är till exempel mittback i det brasilianska landslaget. Detta gör att hennes position i LDB FC i dagsläget inte är spikad. Hon är som sagt en väldigt kompetent allroundspelare, säger Jörgen Petersson till LDB:s hemsida.

Se Renata göra mål:

Skrivet av: