Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Öis vill "sno" Santos från Helsingborg

Sport | 23/01/2009 13:38

Alvaro Santos är på väg tillbaka till Sverige, men inte Helsingborg som det tidigare ryktats om.

Samtidigt som Ola Toivonen blev klar för PSV blev Örgryte Idrottssällskap 8,6 miljoner kronor rikare. Tack vare en vidareförsäljningsklausul fick Öis en stor del av Toivonenkakan. Nu väljer man att satsa pengarna på att ta hem Marcus Allbäcks gamla anfallspartner från FC Köpenhamn, Alvaro Santos, om IFK Göteborgs Jonas Wallerstedt inte skriver på. GP skriver att den förre Helsinborgbrassen står högt på listan.

– Det stämmer, men mer vill jag inte säga, bekräftar sportchefen och Öis-legendaren Dick Last för GP.

Att klubben har pengarna för en stjärnvärvnings om Santos stod klart när Toivonen såldes. Det blev en riktigt guldgruva för föreningen som bara för något år sedan befanns sig i fritt fall.

– Ja det kan man väl säga. Det stärker vår kassa. Handlingsfrihetn ökar om beloppen stiger, sa klubbens ordförande Lars Ranäng till Fotbollskanalen när det stod klart att Toivonen var klar för holländska PSV.

Alvaro Santos har annars kopplats samman med Öis allsvenska konkurrent Helsingborg. Men skåningarna har inte råd att förhandla så länge man inte vet om Henrik Larsson fortsätter eller ej. Om "Henke" slutar blir det genast mycket lättare.

– Det får jag hålla med om. Rent ekonomiskt blir det avsevärt lättare. Det går inte att komma i från. Men pengarna vi får loss om Henke slutar skulle ändå inte lösa en Santos-affär rakt av. Vi skulle fortfarande behöva ha in externt kapital, säger Helsingborgs sportchef Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

Santos tillhör just nu franska FC Souchaux, men har tidigare bekräftat sina flyttplaner via sin agent.

Skrivet av: