- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Storförlust för DIF

BK Häcken tog en meriterande seger på Stockholms Stadion. Djurgården fortsätter att spela med kniven mot strupen och trots Carlos Bandas förhoppningar om ett bra försvarspel, släppte laget in tre mål.


STOCKHOLM. Djurgården kunde inte fortsätta på utstakat spår genom att vinna eller åtminstone ta poäng på hemmaplan mot BK Häcken. Istället blev det förlust med tre mål mot noll.

– Vi är väldigt nöjda med att vi lyckas göra tre mål, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson under presskonferensen efter matchen.

Jonas Henriksson gav gästerna ledningen efter dryga kvarten och direkt efter målet valde göteborgslaget att göra ett byte. John Chibuike ut, in kom Paulinho. Sedan dröjde det till den 81:a minuten innan nästa boll rullade in i nät, den gång av Mathias Ranégie.

Målkalaset avslutades av inbytte Paulinho och djurgårdstränaren Carlos Bandas hopp om ett liknande försvarspel som mot Kalmar slog inte in.

– Jag vill tacka gud för målet han gav mig, säger Paulinho till Nyheter24.

Måstematcherna kommer att bli allt mer intensiva för Djurgården framöver när stockholmslaget ser allt mer ut att göra sina grannar sällskap i bottenträsket.

– Vi inleder matchen dåligt. Sista kvarten tar vi över matchen och Kristersson är nära på sitt friläge. Vi tänker fortsätta med våra snabba spelvändningar och det är något vi tar med oss från matchen, säger Carlos Banda på presskonferensen.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.