Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Petter Andersson knäskadad

Sport | 25/01/2009 16:38

Den inbytte stjärnmittfältaren skadade sig när Groningen besegrade Ajax med uddamålet.

Skadan inträffade när landslagsmittfältaren Petter Andersson fällde en Ajaxspelare vid sidlinjen. Andersson vred till knät och blev liggande utanför sidlinjen. Det är fortfarande oklart hur allvarlig skadan är, men tevebilderna visade när Andersson vred sig i smärtor och fick hjälp av Groningens läkare. Andersson belönades dessutom med ett gult kort för fällningen.

– Han fick en smäll och känslan är att det inte alls gick bra. Petter trodde direkt efteråt att någonting kunde vara allvarligt fel, även om det i nuläget är lite för tidigt att veta säkert, säger lagkompisen Fredrik Stenman till DN.

– Våra naprapater och det medicinska teamet var också oroliga. Knäet svullnade upp och Petter fick använda kryckor eftersom han inte kunde stödja på benet. Under måndagen får vi besked. Stämningen i omklädningsrummet var ganska tryckt i kväll. Visst, vi besegrar Ajax, men det hamnar i skymundan när sådana här saker händer, säger Stenman till DN.

Matchen då? Groningen kom till spel med tre svenskar från start och Petter Andersson på bänken. Ett fullsatt Euroborg såg när Danny Holla gav Groningen ledningen och vinsten i den 39:e minuten med ett snyggt skott från strax utanför straffområdet. Groningen spelade kompakt och Stenman och Andreas Granqvist var säkra i försvaret. Marcus Berg hade en mindre lyckad dag och var ganska anonym matchen igenom. Det har tidigare ryktats om en flytt för Berg från Groningen till just Ajax. Kanske hade han tankarna på annat håll.

Ajax spelade däremot som allt annat än ett topplag och hade inte mycket framåt. De sista tio minuterna spenderades på att skicka långbollar mot Groningens straffområde. 1.92 centimeter långe Granqvist tackade och tog emot. I slutminuterna lyckades Ajaxtränaren och legendaren Marco van Basten att bli utvisad sedan han klivit in på plan för att visa sitt missnöje mot domaren.

Skrivet av: